Disse indiskinspirerte smårettene som både er lett å lage og som kan forberedes på forhånd for dermed å varmes opp like før du skal spise, enten som snacks eller som en lett middag.
Du blir tørst
Har du en indisk eller pakistansk butikk i nabolaget, kan du kanskje skaffe deg både nystekt samoosas og pakoras uten å måtte lage dem selv.
Chili og andre varme krydder setter fart i tørsten. Men det finnes alternativer til klassiske tørsteslukkere som øl. Eller hvitvin med mye fruktsødme.
Som en av disse forfriskende drinkene.
Tandoori murgh
Fremgangsmåte
- Hell yoghurt i et kaffefilter og la stå i 15-30 minutter.
- Klargjør kyllingklubbene ved å løsne den lille senen i toppen og trekke kjøttet ned på klubben.
- Hogg av den lille benkulen i enden slik at du sitter igjen med en pen liten kylling klubbe med alt kjøttet i den ene enden.
- Rist de hele krydderne i en varm panne og støt de sammen i en morter.
- Tilsett de knuste krydderne i yoghurten, sammen med finhakket hvitløk, frisk koriander og litt salt.
- Bland godt og mariner kyllingklubbene (forsøk å holde benpipene rene for marinade) i minst 5 timer.
- Sett dem inn i ovn på 200 grader i 20 minutter - noe lenger om di bruker kyllinglår.
- Server med kokt ris og naanbrød.
Naanbrød får du også kjøpt ferdig i mange dagligvarebutikker.
Mange indiske retter venter på at du skal forsøke dem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
78 POENG
Tetanka
Fremgangsmåte
Fyll et longdrinkglass med is og ha opp i ingrediensene. Pynt med epleskivene og server med sugerør.
Samoosas (frityrstekte oksekjøttposteier)
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
Cajun Martini
Fremgangsmåte
Fyll et stort glass med isbiter og ha opp i vermuten, rør med barskje så all isen kommer i kontakt med vermuten. Bruk en barsil og hell ut det meste av vermuten, alt etter hvor tørr du vil ha den. Ha opp i vodka og rør. Sil innholdet over i et avkjølt cocktailglass, press oljen ut av sitronskallet over drinken og ha i chilien som garnityr. Vil du ha en mildere variant, bruker du vanlig vodka eller gin isteden.
Pakoras (fritert aubergine med myntedipp)
Fremgangsmåte
Bland alt og la stå i en time før bruk. Server sammen me de friterte auberginerene.
Skjær aubergineren i skiver og strø salt på, la de ligg i 15 minutter og tørk av væsken som kommer ut. Rist de tørkede krydderne og støt de fin i en morter. Bland så alt det tørre og tilsett kaldt vann til en passe røre. Varm opp frityrolje og dypp aubergineren i frityrrøren og stek de gylne. Legg de raskt på et papirklede og server med myntedip.
Mangolassi med rom
Fremgangsmåte
Ha alt i en blender og kjør ca 15 sekunder til passe konsistens. Hell over i longdrinkglass og pynt med mynteblad.
Tips:
Sukkermengden justerer du etter hvor søt du vil ha drinken, hvis mangoen er skikkelig søt, kan du droppe sukker helt.
Tips:
Du kan bruke både hvit og mørk rom i denne drinken.
Tips:
Et lite dryss kardemomme på toppen gir ekstra indisk følelse.
Her får du et annet godt tips til karibisk tropevarme
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Papadam med marinerte reker (linseflatbrød med marinerte reker)
Fremgangsmåte
Stek papadamene i 3-4 sekunder og legg de over på papir. Serveres med de marinerte rekene oppå.
Pitcher med øl og lime og iskald chili- og hvitløksvodka fra fryseren
Fremgangsmåte
Pilus med hot chilisaus (søtpotetboller med sambal olek)
Fremgangsmåte
Skrell søtpotetene og kok de møre i vann uten salt. Kna de så til en jevn smete og ha i egg, krydder og mel. Smak til med salt, sitron skall og pepper.
Friter i middels varm olje til de er gylne. Server med en sterk chilisaus (kan kjøpes ferdig, sambal olek). Dypp forsiktig i denne sausen, da den er sterk.
Lynchburg lemonade
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene utenom Sprite i en cocktailshaker halvfull med isbiter. Rist godt i 10-12 sekunder og ha alt i et longdrinkglass.
Fyll opp med Sprite og pynt med sitron og for eksempel mynteblader.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter