Seks restauranter blant verdens beste

Istanbul har hele seks restauranter med på listen over verdens beste i 2007. Det er magasinet Food & Wine som står bak kåringen.
Redaksjonen
30 Mai 2007 - 02:01

Hvert eneste år guider det amerikanske magasinet Food & Wine kosmopolitter til matopplevelser i verdensklasse. I år har magasinet besøkt hele 335 restauranter i 40 byer og ikke mindre enn seks restauranter i Istanbul klassifiseres som "vel verdt et besøk".

Ligger sentralt
Alle de seks anbefalte restaurantene ligger sentralt i Istanbul, men i ulike kvarter av byen. Taxi er billig i Istanbul, så her er det muligheter til å dekke over mye i løpet av en kveld eller to. En mulighet er å starte med en raki hos Safa og deretter dra videre til Ciya eller Hunkar. Alle disse tre restaurantene anbefales av Food & Wine.

Ciya er en klassisk og trendy restaurant, som ligger på den asiatiske siden av Istanbul i Kadiköy. Hunkar ligger midt i Nisantasi, og serverer blant annet pilaff med hamsi - noe som er viktig for alle som ønsker å prøve det ottomanske kjøkken.

Lavpriset Meze
Hos Safa er det servering av raki, den tradisjonelle tyrkiske drikken som smaker anis, før det er mulig å prøvesmake lekre meze, som er småretter. Også Kanaat tilbyr meze til lave priser.
 
Listen
Güneslibahçe Sokak 43/44, Caferaga Mah., Kadiköy
+90-216.418 51 15.
Hunkar, Mim Kemal Öke Caddesi 21, Nisantasý
+90-212.287 84 70
Kanaat, Selmanipak Caddesi 25, Üsküdar
+90-216.341 54 44.
Pandeli, Misir Çarsisi 1, Eminönü;
+90-212.527 39 09
Safa, Lyasbey Caddesi 169, Yedikule
+90-212.585 55 94
Tugra, Çiragan Caddesi 32, Besiktas;
+90-212.326 46 46

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning

Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Ukens kake
Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning

Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Ukens kake
Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her