Seks restauranter blant verdens beste

Istanbul har hele seks restauranter med på listen over verdens beste i 2007. Det er magasinet Food & Wine som står bak kåringen.
Redaksjonen
30 Mai 2007 - 03:01

Hvert eneste år guider det amerikanske magasinet Food & Wine kosmopolitter til matopplevelser i verdensklasse. I år har magasinet besøkt hele 335 restauranter i 40 byer og ikke mindre enn seks restauranter i Istanbul klassifiseres som "vel verdt et besøk".

Ligger sentralt
Alle de seks anbefalte restaurantene ligger sentralt i Istanbul, men i ulike kvarter av byen. Taxi er billig i Istanbul, så her er det muligheter til å dekke over mye i løpet av en kveld eller to. En mulighet er å starte med en raki hos Safa og deretter dra videre til Ciya eller Hunkar. Alle disse tre restaurantene anbefales av Food & Wine.

Ciya er en klassisk og trendy restaurant, som ligger på den asiatiske siden av Istanbul i Kadiköy. Hunkar ligger midt i Nisantasi, og serverer blant annet pilaff med hamsi - noe som er viktig for alle som ønsker å prøve det ottomanske kjøkken.

Lavpriset Meze
Hos Safa er det servering av raki, den tradisjonelle tyrkiske drikken som smaker anis, før det er mulig å prøvesmake lekre meze, som er småretter. Også Kanaat tilbyr meze til lave priser.
 
Listen
Güneslibahçe Sokak 43/44, Caferaga Mah., Kadiköy
+90-216.418 51 15.
Hunkar, Mim Kemal Öke Caddesi 21, Nisantasý
+90-212.287 84 70
Kanaat, Selmanipak Caddesi 25, Üsküdar
+90-216.341 54 44.
Pandeli, Misir Çarsisi 1, Eminönü;
+90-212.527 39 09
Safa, Lyasbey Caddesi 169, Yedikule
+90-212.585 55 94
Tugra, Çiragan Caddesi 32, Besiktas;
+90-212.326 46 46

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her