Seier for Simon

Simon Zimmermann fra Lysebu er årets dyktigste unge vinkelner.
Aase E. Jacobsen
08 Februar 2010 - 18:00

20 år gamle Simon Zimmermann holdt det han la opp til i Young Sommelier-konkurransen for to år siden da han som førsteårs servitørlærling overrasket alle med sine kunnskaper. I årets utgave gikk han helt til topps, og det med overbevisning.

Dermed kan han se frem til en spennende opplevelse på Penfolds nyåpnete vinkjeller i London hvor han kan gjøre et dypdykk i gamle årganger av Penfolds' brede portefølje - med Grange på toppen.

Veien frem viktigst
Simon spaserte seg imidlertid ikke til seier, for i finalen hadde han konkurranse av Maren Bangen-Solheim (22) fra ORO som tok andreplassen, et avansement fra fjorårets tredjeplass. Og på tredjeplass Jon Hagevik fra Grefsenkollen.

Finalen omfattet blindsmaking av to viner, Gold Label Riesling Wold Blass 2005 og Beringer Old Vine Zinfandel 2007, ett brennevin, Tequila Jose Cuervo Reposado samt en liste med viner som skulle plasseres i riktig region og land. Ingen av finalistene fikk full skår, men hensikten med eksempelvis blindsmakingen er ikke å gjette riktig navn og årgang, derimot er det veien frem til konklusjonen som vurderes.

Rekruttering
I alt sju deltok i semifinalen som omfattet skriftlig blindsmaking av to viner og to brennevin samt en teorioppgave - alt på tid. De øvrige semifinalistene var Thomas Pedersen fra Baltazar, Peter Sand Dørstad fra Brasserie France, Ingjerd Eriksen Hovde fra Beer Palace og Elin Aske fra Utstein Kloster Hotel. De har nå ett år på seg til å forbedre formen foran neste års konkurranse. Formålet med denne konkurransen er å rekruttere kommende deltakere til NM for vinkelnere (lenke til årets).

Penfolds Young Sommelier 2010 som et samarbeid mellom Apéritif og Norsk Vinkelnerforening og ble avholdt for sjuende gang, fant sted på Oslo Militære Samfund 7. februar.

I juryen satt regjerende vinkelnerverdensmester Andreas Larsson, Arne Ronold, Master of Wine og redaktør i Vinforum, Mai Tjemsland, Master of Wine og restauratør, Knut-Espen Misje, Norsk Vinkelnerforening og restauratør, samt Aase E. Jacobsen, ansv. redaktør i Apéritif.

Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her