Samler økologi-Norden til én messe

Samler økologi-Norden til én messe

Natural Products Scandinavia henter økologiske produkter fra 30 land til nordiske horecakunder.
28 September 2012 - 14:13

Messen Natural Products Scandinavia ønsker å bli den største fagmessen for nordiske innkjøpere og fornhandlere som er opptatt av økologi og bærekraftig livsstil. Målet er å samle hele den nordiske bransjen innen økologiske produkter når messen går av stabelen i Malmømessen i Hyllie 14. og 15. oktober.

Messen er en nordisk avlegger av Europas ledende messe på området, Natural & Organic Products Europe, som avvikles i London hvert år. Den har eksistert i 16 år, og interessen for området har steget kraftig de siste årene. Det gjelder ikke minst i Norge og resten av Norden, som leder an innen oppmerksomhet og interesse for økologi og bærekraftighet.

Stort i Norge

I 2005 ble det ifølge statistikk fra Euromonitor solgt økologiske varer for 432,7 millioner kroner i Norge. I 2010 hadde tallet steget til hele 729,2 millioner kroner, skriver messearrangøren i en pressemelding.

– Den nordiske regionen, ikke minst Norge, har stor betydning i forhold til økologi og bærekraftighet. De seneste årene har flere og flere innkjøpere fra de nordiske landene deltatt på messen i London, derfor er vi glade for å kunne presentere en nordisk messe som kan avspeile den store interessen for området, sier Carsten Holm, direktør i Diversified som står bak den engelske og nordiske messen.

LES OGSÅ: Økologisk og kortreist ga pris

Mange norske utstillere

Den nye messen byr på omkring 175 utvalgte utstillere fra Norden og 26 andre land. De viser frem sine nyeste produkter innen naturlige og økologiske matvarer, Fairtrade, «free-from food» og produkter rettet mot en bærekraftig livsstil.

LES OGSÅ: Disse skal friste i Mathallen

Natural Products Scandinavia har mange norske utstillere, og messen støttes blant annet av Bransjerådet for Naturmidler, Sunkost, Validus og Life.

Gratis konferanseprogram

Natural Products Scandinavia henvender seg til detaljistforhandlere, som helseforretninger, grossister, importører, dagligvareforhandlere og varehus. Messen skal hjelpe detaljistforhandlere med å finne nye produkter og utvikle nye innkjøpsavtaler, som kan gjøre det enklere og billigere for forbrukerne å leve sunt og økologisk.

Som en del av messe avvikles et stort, gratis konferanseprogram med ledende internasjonale talere – blant annet Turid Backer fra Bransjerådet for Naturmidler, Stefan Engseth forfatteren bak Sharkonomics, Helena Markstedt fra Feirtrade og helseekspert Stefan Landin.

Videre kan man møte TV-kostholdsveileder Lene Hansson fra Danmark, matguruen Mikael Mäkinen fra Finland, Yanna Barakova og Plamen Barakov fra Bulgaria, Simon Pettman fra Storbritannia, detailchef Alf Dunbar fra Scotland, Amarjit Sahota, Formann for Organic Monitor i Storbritannia, og mange flere.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her