Disse skal friste i Mathallen

Disse skal friste i Mathallen

Det jobbes på spreng i Mathallen på Vulkan i Oslo før åpningen i oktober. Her er aktørene som skal lokke kunder.
16 August 2012 - 12:55

30 butikker og restauranter har fått plass i den gamle fabrikkhallen på Vulkan i Oslo. Det blir både tyske, spanske, italienske, franske, asiatiske og norske fristelser å glede seg til, sier markedssjef Frode Rønne Malmo.

– Mathallen skal være et sted for alle. Både folk flest og kjøkkensjefer skal kunne handle råvarer her, og det skal være åpent fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Rønne Malmo sier at målet er å gjøre Mathallen til et senter for norsk matkultur.

– Mathallen skal bli et sted hvor du tar med deg familie og venner og tilbringer en fridag. Her blir det kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter. Du skal i Mathallen få oppleve maten på nært hold — se, smake, lytte og nyte.

Da Mathallen inviterte til «Forsmak» i mars, var 35 000 mennesker innom.

LES OGSÅ: Folkevandring til Mathallen

Disse aktørene er på plass når dørene åpner i begynnelsen av oktober:

Melkerampa
TINEs nye «brandstore» skal selgeost og andre meieriprodukter, også de du ikke finner i matbutikken.

Delikatysk
Skal servere hjemmelaget tysk mat.

Atelier Asian Tapas
Skal gi deg smakebiter av det beste av den asiatiske maten i en restaurant- og en butikkdel. Kjøkkenet er basert på det vietnamesiske kjøkken og har samme eier som restauranten Xich Lo på Egertorget i Oslo.

I Kongens Hage
Samarbeid mellom flere matprodusenter i områdene rundt Oslofjorden. Skal selge blant annet egg fra Vingulmark og eplebaserte drikker fra Egge Gård.

Smak av Valdres
Skal tilby det ypperste av det Valdres kan frembringe av lokalprodusert mat og drikke i butikk og restaurant.

Comer Con Arte
Skal tilby det beste Spania har å by på innen kunst, matvarer og servering, med like mye vekt på alle tre områdene.

Friends Fair Trade
En miljøvennlig og rettferdig butikk med Nordens største utvalg av Fair Trade-produkter innenfor et bredt spekter.

Kulinarisk Akademi
Skal drive tre kurskjøkken, med muligheter for kurs og opplæring innenfor det meste av mat og drikke.

Hello Good Pie
Blir Norges første pieshop, et utsalgssted dedikert til pai for både frokost, lunsj og middag.

Den Blinde Ku
Det prisbelønte ysteriet byr på 25 forskjellige ostevarianter, deriblant Blåmandag og Møøzzarella.

Husets
Husets skal selge utvalgte kjøtt- og meieriprodukter.

Via Italia
En butikk med italienske varer, som olivenolje, kjøttvarer og mange andre spennende – og ofte økologiske - gårdsprodukter.

Frøya Sjømat
Tilbyr spesialiteter som kamskjell, reker, østers, krabbe og blåskjell.

SousVide Norge
Ledende bedrift i Norge innen sous vide-utstyr, rådgivning, kurs og inspirasjon. I Mathallen vil SousVide åpne et eventkjøkken og drive en kjøkkenutstyrsbutikk.

Ølakademiet
Gastro-pub, øl-butikk og mikrobryggeri.

Annis Pølsemakeri
En spesialisert slakterforretning som vil tilby kjøtt, slakt, pålegg, ferdigstekte produkter, pølser, spekemat med mer.

Barramon
Importør av spansk vin som i tillegg til en vinbar også vil servere pinxhos og spanske tapas.

Solberg & Hansen
Åpner en kaffe/te-bar og -butikk.

Stange Gårdsprodukter
Konseptbutikk som selger fjærkre og tilhørende gårdsprodukter.

Baker Nikolaisen
Har vært i bransjen i over 100 år. Skal selge ferske brød, kaker og andre konditorvarer.

Champagneria Bodega
Tapassted med vinliste som inkluderer vin med og uten bobler. Får også en butikkdel, en vinbar og uteservering.

Vulkan Fisk
Selger fersk fisk, skalldyr, røkt og tørket fisk og mye mer. Skal også servere sjømatretter.

Sultan Frukt og Grønt
Åpner stor butikk med frukt, grønt, krydder, sauser, oljer og masse annet.

Slakterhuset
Skal selge kjøttvarer av høy kvalitet.

Smak av Innlandet
Skal tilby ferske godsaker rett fra «åker'n» i Oppland og omegn.

Hotel Havanna
Jan Vardøens delikatessebutikk åpner et utsalg i Mathallen med fokus på egenproduserte deliktasser og importerte godsaker. Skal også servere sin egen paella.

Ma Poule
Fransk butikk, kjent fra Borough Market i London og i Torvhallerne i København. Tar med seg franske spesialiteter som confit, foie gras, ost, vin og skinkepålegg.

Grünerløkka Brygghus
Skal tilby egenproduserte pølser, egenprodusert øl og lun stemming.

Øltorget
Spesialforretning med mer enn 200 sorter øl.

Von Porat
Restauranten i andre etasje blir Mathallens brasseri, med noen av Oslos beste kokker bak grytene.

Smelteverket Vulkan
Jan Vardøen åpner restaurant i Mathallens kjellerlokaler. Det 50 meter lange og fem meter brede lokalet ligger på høyde med vannskorpa i Akerselva.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 12. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her