Forvarm ovnen til 150 grader. Skjær fisken i 4 fine stykker. Legg dem på en seng av havsalt med skinnsiden ned i langpannen. Bak i ovn i ca 8 min. Når du trykker lett på fiskestykket skal det gi etter. Da er den perfekt. Før servering løsner du fiskekjøttet forsiktig fra skinnet.
Hvis du vil ha med skinnet:
Legg fiskestykkene over på bakeplaten med skinnsiden opp. Saltes og pepres lett og pensles med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering.
Basilkumsaus:
Stek finhakket sjalottløk lett i smør i en kjele. Tilsett kraft, hvitvin og hakket hvitløk. Kok alt sammen inn i 10 minutter for at alkoholen skal fordampe og væskemengden reduseres.
Smak til med salt og pepper og tilsett hakket basilikum. Ha sausen i en foodprocessor eller blender og kjør den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett litt fløte. Varm sausen opp under jevn visping. Den skal ikke koke for da mister den sin fine grønne farge.
Tilbehør:
Bak klasetomater i en ildfast form med litt olje og salt ved 180 grader i 10-12 minutter. Skyll bønnene og ha dem i en kjele og damp dem varme. Bland inn tomatene.
Fordel bønner og tomater på 4 tallerkener. Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter eller litt av sausen på toppen.
Serveres med brød.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev