Dagens rett

Salmon belly - laksebuk på japansk

Hvis du lurer på hva du kan bruke laksebuk til, får du svaret her
Foto: (morgan23)

Hvis du lurer på hva du kan bruke laksebuk til, får du svaret her

Dessverre er det en del av laksen som ofte havner i søpla eller i beste fall i kraftkjelen. Med denne oppskriften får du en ny opplevelse av hva selv avskjær kan bli til.
21 Januar 2023 - 00:00

Vi er for bortskjemte i dette landet, og har mye å lære av andre nasjoner når det kommer til å utnytte matressursene maksimalt.

Det gjelder også avskjær av fisk. 

Med hjelp av det japanske kjøkken og dets ingredienser blir sågar bukavskjæret av laks til en luksuriøs smaksopplevelse. 

Salmon belly - soyamarinert laksebuk på japansk

Salmon belly - soyamarinert laksebuk på japansk

Fremgangsmåte

  1. Varm grillen eller grillpannen til den er god og varm.
  2. Skrap lakseskinnet slik at det er fritt for skjell og del laksen i serveringsstykker.
  3. Bland soyasaus og ingefær i en bolle og legg laksen i. Vend stykkene slik at sausen dekker og la dem ligge 1 minutt. Kan ligge lenger.
  4. Legg dem deretter over på den varme grillen med skinnsiden ned. Stek stykkene 1½-2 minutter. Skinnet skal være sprøtt og kjøttet fremdeles litt rått.
  5. Salaten: Drypp sitronjuice og olivenolje over salaten sammen med litt salt og pepper.

Server salaten til den grillede laksen med en soya-miso -vinaigrette ved siden av. Kokt ris eller sobanudler passer også godt til for å øke metthetsfølelsen. 

Vinaigrette med miso og soya: 

  1. Kok opp kyllingkraft sammen med sitrongress, sjalottløk og hvitløk.
  2. Kok inn til til ca ¾ dl. Hell over i en blender, tilsett miso og soyasaus og kjør til en jevn saus.
  3. Tilsett oljen sakte mens maskinen går. Konsistensen skal bli majoneslignende.
  4. Vurder om det er nødvendig med all oljen. Smak til med mirin, yuzu og mer soyasaus om nødvendig. Sil og oppbevar på en flaske med sprutkork. Kan oppbevares 1 uke i kjøleskap.

Tips:
Vinaigrette med soya og miso kan byttes med en vanlig vinaigrette.

Til denne retten kan du bruke "torso" eller buksiden på laks eventuelt halestykket.

9 oppskrifter med laks som garantert faller i smak

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde
+

Vin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde

Languedoc er en vinregion kjent for sitt mangfold og ikke minst gode priser. Med 38 ulike appellasjoner snakker vi om en stor region som kan virke noe forvirrende, men de beveger seg i samme retning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Italiensk aften på Villa Paradiso
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. januar i Oslo

Italiensk aften på Villa Paradiso

Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her