"Salg" på Monistrol-viner

I mars og april blir det "salg" på Monistrol-viner. Vinimportøren Helge Wiig AS i Sandnes byr nemlig på rekordlave priser på seks forskjellige Marques de Monistrol-viner.
Redaksjonen
27 Februar 2007 - 09:00

Det er junior Knut Roar Wiig og selskapet United Wineries som klinker til med rekordlave priser.

For eksempel vil fire av vinene koste 59,90 fra 1.mars. Vinen som får størst avslag i pris er cavaen Marques de Monistrol Reserva Privada Brut. Den settes ned med 30 kroner.

Måneden etter faller prisen på to andre Monistrol-viner. Den rosa Gran Reserva-cavaen får en reduksjon på 40 kroner, skriver adressa.no.

Reaksjon
Wiig gjør dette som en slags reaksjon mot Vinmonopolets innkjøpspolitikk. Marques de Monistrol har i lang tid vært en av de bestselgende bestillingsvinene i Norge, men Vinmonopolet har ikke gjort spesielt mye for å gjøre vinen tilgjengelig for et bredt publikum.

Vinene har kort sagt ikke havnet i basislisten på tross av godt salg.

Publikum bestemmer
Men fra 1.mars skjer det noe nytt. Da skal nemlig viner som publikum ønsker overføres til basisutvalget automatisk. Dette gjelder viner som selger godt fra bestillingsutvalget.

I løpet av 2007 skal 150 varer som ikke selger godt fjernes fra basislisten, og inn kommer produkter som selger bra i bestillingsutvalget.

Det blir altså forbrukerne som i større og større grad bestemmer hva som skal finnes i vinmonopolets hyller.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her