Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter
Fremgangsmåte
- Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst.
- Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.
- Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.
- Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter.
- Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl og skjær i strimler.
- Riv hjertesalaten grovt med fingrene og ha i en bolle.
- Kutt opp skiver av brien og legg over salaten, dryss over biter av mango, avokado og de salte pekannøttene.
- Legg på den salte kyllingen og server salaten med hjemmelaget persillepuré og godt brød ved siden av.
Mange flere deilige kyllingsalater venter på deg her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 389.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
79 POENG
Slik lager du persillepuré
Fremgangsmåte
- Vask persillen og fjern de groveste stilkene.
- Kjør i hurtigmikser med basilikum, salt og hvitløk. Spe med oljene til du har den konsistensen du ønsker.
- Dersom du kun bruker olivenolje kan puréen lett bli bitter, bruk derfor en god nøytral olje slik som solsikke- eller maisolje.
Tips: Puréen kan lages av de urtene du har for hånden. En alternativ kombinasjon er like deler persille, ruccula og basilikum. Fersk koriander er også nydelig.
Lag en stor porsjon og bruk den som pesto eller bland den med rømme til en dressing. Egner seg også som marinade.
Oppbevar kaldt i tett glass og med et lag olje på toppen, holdbar i 2 uker.
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten