Saksøker Hotel Continental

Fellesforbundet saksøker Hotel Continental som følge av de nye lønnsavtalene med de ansatte.
Redaksjonen
07 Juni 2007 - 20:05

- Dette mangler sidestykke i norsk arbeidsliv, sier forbundssekretær Eli Ljunggren til Magasinett.org.
 
I slutten av mai godkjente flertallet i særavtalenemnda lønnsavtalene på Hotel Continental. Det innebar at den tariffestede prosentlønnen på 12,5 prosent av brutto omsetning ble fjernet. Servitørene skulle over på timelønn med en bonusordning.
 
Lønnstap
I følge Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF), nå Fellesforbundet, betyr det et lønnstap på mellom 150.000 og 200.000 kroner i året for servitørene.
 
Alvorlig
Særavtalenemnda slo fast at avtalene var oppsigelige. Det var gode nyheter for HRAF. Ledelsen og klubben lagde en avtale med det nyvalgte klubbstyret om at avtalene ikke kan sies opp på seks og sju år.
 
- Vi ser veldig alvorlig på det de har gjort, dette mangler sidestykke i norsk arbeidsliv. Dette er helt i strid med hva særavtalenemnda avgjorde, sier Eli Ljunggren, forbundssekretær i Fellesforbundet.
 
Nå forbereder hun arbeidsrettssak.
Intern konflikt
Forbundet kjemper med nebb og klør for å forhindre at prosentlønna på Hotel Continental forsvinner. Gjør den det, kan mange andre bedrifter forsøke å følge etter.
 
Konflikten preges også av uenighet mellom forbundet, Oslo servitørforening og en del av klubben på den ene siden, og det nyvalgte klubbstyret på den andre siden.
 
Kritikk
Klubbstyret som ble valgt tidligere i vår, har vært opptatt av å beholde arbeidsplassene, og har undertegnet de nye lønnsavtalene. Det har de fått svært sterk kritikk for. Blant annet har Oslo Servitørforening ønsket å ekskludere de tillitsvalgte.
 
Splitt og hersk
Eli Ljunggren er bekymret for arbeidsmiljøet på Hotel Continental.
 
- Denne splitt og hersk-taktikken må ledelsen ta ansvar for. Det har ført til et livsfarlig arbeidsmiljø, sier hun.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på denne luftige og friske desserten
Ukens kake

By på denne luftige og friske desserten

Fromasj er undervurdert som dessert - i hvert fall lages det ikke så ofte lenger. Det kan du gjøre noe med. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten
Dagens rett

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten

En rask og smakfull rett avslutter en lang arbeidsuke - gjerne med skummende følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her