Vintoddy, Vin Chaud eller Glühwein - kjært barn har mange navn.
Men det er ingen tvil om at dette er en drink som har varmet mang en sjel opp gjennom årene, enten det er høststormene som har gitt deg neglesprett, iskalde turer i skiløypene eller etter en hard økt med snømåking.
Med sin herlige søte og krydderrike smak er dette en drink du har ærlig fortjent etter en lang arbeidsuke i det du kryper ned i sofaen under teppet foran et knitrende peisbål.
Vår versjon av denne klassikeren fra Alpene, har med seg
cognacens fylde og herlige runde aroma, samt den spennende karakteren honningen gir.
Et av årets store begivenheter, skjer natt til den tredje torsdag i november hvert eneste år. Det er selvfølgelig den årlige feiringen av beaujolais nouveau, og det er en perfekt vin til denne typen drinker.
Vi ønsker deg en riktig god helg med deg og dine!
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway / Smirnoff
Fremgangsmåte
- Varm vinen forsiktig - den skal ryke men ikke koke. Ha honning i et varmebestandig glass, ha i litt varm vin og rør til honningen er løst opp.
- Ha i de andre krydderne og sitronen, tilsett cognac og topp opp med varm vin. Fyll eventuelt opp med litt kokende vann (2-3 cl).
- Dekorer med en sitronskive på kanten av glasset, eller ha godt med sitronskiver i glasset dersom du ønsker en syrligere tone på drinken.
- Dette er en perfekt drink på kalde dager, og kan godt lages til mange og tas med på termos.
Tips: Benytt en lett rødvin med lite garvestoffer til denne drinken, gjerne fra beaujolais.