Rosé og Lambrusco

Redaksjonen
11 Desember 2008 - 15:01

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rosé og Lambrusco

+ (87p)
Ferrari Brut Rosé
Fratelli Lunelli
Italia - Trentino-Alto Adige
44164 VSD - kr 265,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys rosa. Elegant duft med fint lagringspreg, villbringebær, sitrus og krydder.
Smak: Saftig anslag, fint preg av røde bær, fin mousse, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat, forretter med spekeskinke.
Vurdering: En flott musserende. Best innen et par år. Meget godt kjøp. 87 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 60% pinot noir, 40% chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
De Stefani Rosé Gran Cuvée Metodo Zero
De Stefani
Italia - Veneto
Vectura - ca. kr 146,50 (75cl)
Kun Horeca
ProVino
Farge og duft: Lys rød. Flott duft av røde hagebær samt litt tuttifrutti.
Smak: Bløtt anslag, godt skum, likevel myk og behagelig, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En musserende mange vil like. Innen et år. Godt kjøp. 85 p (UÅ) (06.11.08)

(84p)
Ruggeri Rose di Pinot Brut
Ruggeri & C.
Italia - Veneto
55179 Cuveco - kr 139,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Farge og duft: Lys lys rosa. Fruktig delikat duft av jordbær, lime og bringebær.
Smak: Fast anslag, god tørrhet utover, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, bowle.
Vurdering: En veldig fruktig og innsmigrende rosa musserende som gir skikkelig sommerfølelse. Innen et år. Godt kjøp. 84 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Fior di Rosè
De Stefani
Italia - Veneto
60734 Vectura - kr 127,30 (75cl)
Basisutvalg (Test)
ProVino
Farge og duft: Lys lakserød. Lett ren duft av røde bær og blomster.
Smak: Fast saftig anslag, myk mousse, noe bærpreg i finishen som er tørr. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En lett og bærfruktig musserende. Nå. Godt kjøp. 83 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 50% Raboso, 50% Marzemino
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Cavicchioli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Seco
Cantine Cavicchioli
Italia - Emilia Romagna
10507 VSD - kr 97,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk rød. Ung fruktig bærduft omtrent som en dolcetto.
Smak: Følger duften, høy syre, tørr god finish. (UÅ)
Bruksområde: Spekemat, særlig salami.
Vurdering: En vellaget tørr lambrusco, men for spesielt interesserte. Godt kjøp. 82 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 85% Lambrusco Grasparossa di Castelvietro, 15% Lambrusco Fortana/Malbo Gentile
Alkoholinnhold: 11% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (81p)
Rotari Talento Rosé
Nosio
Italia - Trentino-Alto Adige
57188 Cuveco - kr 119,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gammelrosa. Moden rød frukt samt noe karamell i duften.
Smak: Modent bæranslag, litt store bobler, litt mye sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt stil. Nå. Verd prisen. 81 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 75% pinot noir, 25% chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Conti Neri Raboso Prosecco
Ten. Conti Neri
Italia - Veneto
57456 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys pastellrosa. Dempet duft av røde bær.
Smak: Friskt og lett anslag, leskende med en del sødme, men likevel fin tørrhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig lettdrikkelig musserende. Vel verd prisen. 79 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 70% raboso, 30% prosecco
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

Vecchie Viti Prosecco 2006
Ruggeri & Co.
Italia - Veneto
55955 Cuveco - kr 189,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100 % prosecco
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Berlucchi Franciacorta Cuvée Storica
Guido Berlucchi
Italia - Lombardia
57153 Cuveco - kr 198,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 95% chardonnay, 5% pinot nero
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Giustino B. Prosecco Extra Dry 2005
Ruggeri
Italia - Veneto
42422 Cuveco - kr 179,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Gancia P. rosé
Fratelli Gancia
Italia - Piemonte
43946 Cuveco - kr 119,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100% Pinot Nero
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Tommasi Bianco di Custoza, brut
Tommasi
Italia - Veneto
43971 Vectura - kr 133,40(75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Trebbiano, garganega, malvasia
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her