Rosé og Lambrusco

Redaksjonen
11 Desember 2008 - 15:01

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rosé og Lambrusco

+ (87p)
Ferrari Brut Rosé
Fratelli Lunelli
Italia - Trentino-Alto Adige
44164 VSD - kr 265,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys rosa. Elegant duft med fint lagringspreg, villbringebær, sitrus og krydder.
Smak: Saftig anslag, fint preg av røde bær, fin mousse, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat, forretter med spekeskinke.
Vurdering: En flott musserende. Best innen et par år. Meget godt kjøp. 87 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 60% pinot noir, 40% chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
De Stefani Rosé Gran Cuvée Metodo Zero
De Stefani
Italia - Veneto
Vectura - ca. kr 146,50 (75cl)
Kun Horeca
ProVino
Farge og duft: Lys rød. Flott duft av røde hagebær samt litt tuttifrutti.
Smak: Bløtt anslag, godt skum, likevel myk og behagelig, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En musserende mange vil like. Innen et år. Godt kjøp. 85 p (UÅ) (06.11.08)

(84p)
Ruggeri Rose di Pinot Brut
Ruggeri & C.
Italia - Veneto
55179 Cuveco - kr 139,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Farge og duft: Lys lys rosa. Fruktig delikat duft av jordbær, lime og bringebær.
Smak: Fast anslag, god tørrhet utover, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, bowle.
Vurdering: En veldig fruktig og innsmigrende rosa musserende som gir skikkelig sommerfølelse. Innen et år. Godt kjøp. 84 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Fior di Rosè
De Stefani
Italia - Veneto
60734 Vectura - kr 127,30 (75cl)
Basisutvalg (Test)
ProVino
Farge og duft: Lys lakserød. Lett ren duft av røde bær og blomster.
Smak: Fast saftig anslag, myk mousse, noe bærpreg i finishen som er tørr. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En lett og bærfruktig musserende. Nå. Godt kjøp. 83 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 50% Raboso, 50% Marzemino
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Cavicchioli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Seco
Cantine Cavicchioli
Italia - Emilia Romagna
10507 VSD - kr 97,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk rød. Ung fruktig bærduft omtrent som en dolcetto.
Smak: Følger duften, høy syre, tørr god finish. (UÅ)
Bruksområde: Spekemat, særlig salami.
Vurdering: En vellaget tørr lambrusco, men for spesielt interesserte. Godt kjøp. 82 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 85% Lambrusco Grasparossa di Castelvietro, 15% Lambrusco Fortana/Malbo Gentile
Alkoholinnhold: 11% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (81p)
Rotari Talento Rosé
Nosio
Italia - Trentino-Alto Adige
57188 Cuveco - kr 119,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gammelrosa. Moden rød frukt samt noe karamell i duften.
Smak: Modent bæranslag, litt store bobler, litt mye sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt stil. Nå. Verd prisen. 81 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 75% pinot noir, 25% chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Conti Neri Raboso Prosecco
Ten. Conti Neri
Italia - Veneto
57456 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys pastellrosa. Dempet duft av røde bær.
Smak: Friskt og lett anslag, leskende med en del sødme, men likevel fin tørrhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig lettdrikkelig musserende. Vel verd prisen. 79 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 70% raboso, 30% prosecco
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

Vecchie Viti Prosecco 2006
Ruggeri & Co.
Italia - Veneto
55955 Cuveco - kr 189,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100 % prosecco
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Berlucchi Franciacorta Cuvée Storica
Guido Berlucchi
Italia - Lombardia
57153 Cuveco - kr 198,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 95% chardonnay, 5% pinot nero
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Giustino B. Prosecco Extra Dry 2005
Ruggeri
Italia - Veneto
42422 Cuveco - kr 179,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Gancia P. rosé
Fratelli Gancia
Italia - Piemonte
43946 Cuveco - kr 119,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100% Pinot Nero
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Tommasi Bianco di Custoza, brut
Tommasi
Italia - Veneto
43971 Vectura - kr 133,40(75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Trebbiano, garganega, malvasia
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her