Drikke
Rødvin som julegave

Rødvin som julegave

Sent ute? Disse rødvinene er fortsatt mulig å få tak i før julen ringes inn og blir garantert godt mottatt.
Aase E. Jacobsen
20 Desember 2013 - 10:20

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

De er nemlig samtlige å finne i de fleste polutsalg, såkalt kategori 2 og 3. Tilbudet av virkelig god vin i disse to kategoriene er dessverre begredelig, men disse fire jeg har valgt ut gir mye god vin for pengene.

For den voksne

Vin som julegave blir mer og mer populært. At det er en gave som skaper glede er sikkert, og i hvert fall om du velger vingaven med omhu, og ikke bare etter utseendet. Både kvaliteten på innholdet og imaget skal stemme, også med mottakeren.

Du kan fortsatt lage julegavene selv

Faustino I Gran Reserva 2001 (678)er en klassiker som passer til en godt voksen vinelsker, og da er det ikke smaken, men det svært så velkjente utseendet jeg tenker på. For vinen som sådan holder langt mer enn flaskedesignet antyder.

Også for den yngre

Den er nå å få i den svært så vellykkete 2001-årgangen, og har et veldig langt liv foran seg. Når det er sagt, smaker den perfekt allerede nå, til vilt, smaksrikt lam og ikke minst ribbe med full pakke.

Les mer om denne vinen

Ciacci Piccolomini d'Aragona Rosso di Montalcino 2011 (55327)gir også et veldig «tradisjonelt» inntrykk med produsentens våpenskjold som dominerende, men også elegante element på etiketten. Opprinnelsen i Toscana appellerer imidlertid også til noe yngre vindrikkere.

Les mer om produsenten

En lekker vin som definitivt kommer til å bli husket. Den passer til «alt» av italiensk mat samtidig som den kan nytes alene.

Kul og typeriktig

Colombier Crozes Hermitage 2011 (50453)har en strammere design og er samtidig en kul vin fra et veldig klassisk område. Den er dessuten en veldig god representant for så vel druen syrah som for appellasjonen Crozes Hermitage.

Les mer om Colombier

En strålende matvin som også har et bra lagringspotensial.

Alternativ til amarone

Seghesio Sonoma Zinfandel 2011 (43993)tilfredsstiller behovet for en stor og rik vin og overgår samtlige amaroner i samme prisklasse.

Les mer om denne vinen

Denne californieren egner seg imidlertid ikke bare som alternativ til portvin, men har tilstrekkelig friskhet og fasthet i tillegg til sødmen til å følge smaksrike retter med vilt og annet rødt kjøtt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her