Rødvin fra Loire

De røde Loire-nyhetene er utelukket basert på cabernet franc , og denne druen byr på helt andre takter når den opptrer alene i Loire, enn som annen- og tredjefiolin i Bordeaux. Mange flotte viner for så vel sommerlige som mer høstlige matopplevelser.
Redaksjonen
03 Juli 2007 - 10:07

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin fra Loire

÷ (91p)
Joël Taluau Vieilles Vignes 1996
E.A.R.L. Taluau- Foltzenlogel
Frankrike - Bourgueil
10560 VSD - kr 186,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Stor vinøs duft med flotte utviklete aromaer.
Smak: Bløtt anslag, modne mørke bær, krekling, tobakk, lær og skogbunn, flott friskhet, sitter utrolig godt og lenge. (1996)
Bruksområde: Lam eller kalv med god saus, gjerne også sopp.
Vurdering: En stor vin som demonstrerer rød Loire-vins lagringspotensial til fulle. Tåler fint fire år til. Meget godt kjøp. (1996)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (90p)
Cotelleraie Saint Nicolas de Bourgueil 2005
Gérald Vallée
Frankrike - Bourgueil
10104 VSD - kr 134,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung blårød. Nydelig duft av mørke bær, skogsbær, solbær samt krydder og mineraler.
Smak: Fast saftig anslag, følger duften, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Gode kjøttretter, gjerne med sopp, også lettere vilt.
Vurdering: En strålende utgave av cabernet franc som vil utvikle seg videre i minst sju år til. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring
Bestill her:

+ (88p)
Domaine du Grand Bréviandre 2005
J.M. Monmousseau
Frankrike - Chinon
10481 Vectura - kr 129,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Christiania Vin & Brennevin
Farge og duft: Tett purpur. Flott duft med fin friskhet og fint druepreg.
Smak: Saftig og fyldig anslag, masse mørke bær, urter og anis samt jordsmonn, fine tanniner, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Allround kjøttvin.
Vurdering: En flott rød Loire-vin som vil utvikle seg videre i minst fire-fem år til. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Les Quatres Terroirs 2005
S.A.R.L. Etienne de Bonnaventure
Frankrike - Chinon
10111 VSD - kr 138,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung blårød. Tett rik duft med flott cabernet franc-karakter.
Smak: Flott saftig anslag, følger duften, god friskhet mot slutten, sitter veldig godt. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt med noe fedme i tilbehøret.
Vurdering: En flott matvin til en veldig god pris. Best innen fire-fem år. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

+ (87p)
Les Grézeaux 2004
Bernard Baudry
Frankrike - Chinon
10480 Vinovinho - kr 194,70 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
VinoVinVinho
Farge og duft: Ung mørk tett rød. Tett ung duft.
Smak: Ung smak med en del mørke bær, særlig solbær, samt grønn paprika, krekling og fat, fine tanniner, sitter godt. (2004)
Bruksområde: Gryter, ovnsstekt kjøtt.
Vurdering: En god matvin som vil utvikle seg videre i fire år til. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 15 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Domaine Grégoire Bourgeuil 2005
Vincent Grégoire
Frankrike - Bourgueil
10482 VSD - kr 106,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Purpur. Fruktig duft av røde bær, solbær, krekling, urter og jordsmonn.
Smak: Fint saftig anslag, gode fruktsyrer, behagelige tanniner, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Allround fisk eller lyst kjøtt.
Vurdering: En god rødvin for varme dager - eller til vinterlige torskemiddager. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Cuvée les Galuches Chinon 2006
Wilfrid Rousse
Frankrike - Chinon
10112 VSD - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Blårød. Mørke bær, solbær, anis og urter.
Smak: Fast saftig anslag med noe blomster, urter og jordsmonnspreg i midten, sitter veldig godt. (2006)
Bruksområde: Grillet lyst kjøtt i urtemarinade.
Vurdering: En deilig vin for sommeren - og en stund til. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning førsalg
Bestill her:

(85p)
Fontaine des Guérins 2005
La Fontaine des Guérins
Frankrike - Saumur Champigny
10483 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
World Wines
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Røde og mørke bør, mineraler, blomster.
Smak: Følger duften, saftig og god finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En saftig og god rødvin som bør serveres ved maks. 14-15 grader. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her