Annen musserende 2007

Hvis du ikke tilhører schilcherfansen, er den prisgunstige champagnen som lanseres i juli en god trøst.
Redaksjonen
03 Juli 2007 - 10:08

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Annen musserende

+ (87p)
Montaudon Réserve Première Brut
Montaudon
Frankrike - Champagne
15442 Cuveco - kr 249,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys gul. Behagelig duft med snev av sjokolade i bakgrunnen.
Smak: Friskt rent anslag, følger duften, fin mousse, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat.
Vurdering: En behagelig champagne til en gunstig pris. Best innen to år. (UÅ)
Laget av: 50% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 20% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:
(86p)
Langmann Schilchersekt Hochgrail Brut
Langmann
Østerrike - Weststeiermark
10107 VSD - kr 166,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vinum
Farge og duft: Lys rødrosa. Rik fruktig duft md mye bringebær, rips, stikkelsbær og urter.
Smak: Følger duften, litt hard mousse, lang tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Fet spekemat, fete pølser.
Vurdering: En musserende for den etablerte schilcherfansen. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Blauer Wildbacher
Alkoholinnhold: 12% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før tapping
Bestill her:
(86p)
Reiterer Schilchersekt
Reiterer Steirerwein / Schlumberger
Østerrike - Weststeiermark
10509 Vectura - kr 169,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
World Wines
Farge og duft: Lys rosa. Markant duft av rips, modne røde bær, nyper og urter.
Smak: Følger duften, god mousse og fin tørrhet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Spekemat med potetsalat eller rømmedressing.
Vurdering: En veldig spesiell musserende som du må lære å sette pris på. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Blauer Wildbacher
Alkoholinnhold: 12% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
÷ (83p)
Cavicchioli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Seco
Cantine Cavicchioli
Italia - Emilia Romagna
10507 VSD - kr 87,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Mørk blårød. Fin duft av røde og mørke bær samt noe urter.
Smak: Saftig anslag, frisk syre som holder seg helt ut i slutten. (UÅ)
Bruksområde: Spekemat.
Vurdering: En svært frisk rød musserende vin som er best nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 85% Lambrusco Grasparossa di Castelvietro, 15% Lambrusco Fortana/Malbo Gentile
Alkoholinnhold: 11% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
÷ (83p)
Guntrum Riesling Extra Brut 2005
Louis Guntrum
Tyskland
10508 Vectura - kr 140,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Gavin
Farge og duft: Lys grønngul. Fin duft av epler, sitrus, blomster og mineraler.
Smak: Friskt anslag, fin frukt, litt hard mousse, fin tørr finish. (2005)
Bruksområde: Aperitiff, drinker.
Vurdering: En ok musserende riesling som er best nå. Vel verd prisen. (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 9 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her