Rød julebrus

Redaksjonen
06 Desember 2007 - 16:49

Rød julebrus

+
Lerum Julebrus
Lerum
50 cl flaske
Duft: Fruktig søt lukt med jordbær, bringebær og litt innslag av julekrydder som vanilje og kanel.
Smak: Veldig god tvers gjennom med akkurat passe bobler, ikke for søt, frisk, passe mye kullsyre.
Vurdering: Nå er det jul igjen, men enkelte i panelet mente det ble for mye julebruspreg.

Julie: Ufattelig god.

Borg Julebrus Rød
Hansa Borg Bryggerier
33 cl flaske
Duft: Veldig god julebruslukt, kanskje litt svak.
Smak: God og søt men også ganske så frisk, fin kullsyre, frisk ettersmak.
Vurdering: En litt mer voksen julebrussmak, men ikke mer enn at de yngste også vil like den.

Henning: En klassisk og god julebrus.

÷
Aass Julebrus
Aass Bryggeri
50 cl og 1,5 l flaske
Duft: Veldig deilig bringebærlukt, akkurat slik julebrus skal lukte.
Smak: God smak, men kanskje litt for lik eventyrbrus, bra kullsyre.
Vurdering: Et sikkert julebrusvalg.

Jesper: Klassisk julebrussmak. Dette er saker.
Henning: En julebrus du har lyst til å nyte og ikke drikke fort.

+
Coops Julebrus rød
Hansa Borg Bryggerier
1,5 l flaske
Duft: Veldig god frisk og søt lukt av bringebær.
Smak: Ikke fullt så god smak, litt kunstig men ikke altfor søt og passe frisk, fine bobler.
Vurdering: Alt i alt en ganske god julebrus.

Birte: Litt skuffa over smaken.

Ringnes Julebrus
Ringnes
50 cl flaske
Duft: Litt kunstig sødmefylt dropslukt med litt krydder.
Smak: Litt kunstig frukt, spennende på grunn av krydderet, bra kullsyre, men altfor søt, nærmest klissete.
Vurdering: Et glass holder i massevis. En nødløsning.

Henning: Lukter som gamle jordbærdrops. Grei nok når du bare må ha julebrus.
Jesper: Denne setter ikke meg i julestemning i alle fall.

Hansa Julebrus
Hansa Borg Bryggerier
33 cl flaske
Duft: Fruktig bringebærdropslukt.
Smak: Fruktig smak, ikke så mye kullsyre, passe søt, kanskje litt i overkant, men egentlig litt slapp.
Vurdering: Litt vel rett frem men den kan klart drikkes.

Linda Cathrine: Litt kjedelig.

Julebrus
Norgesgruppen
1,5 l flaske
Duft: Veldig søt godterilukt av bringebærdrops og sitrus, nesten som husholdningssaft.
Smak: Som duften, mye bringebærsaftsmak, greit med bobler.
Vurdering: For lite julebrussmak. Hverdagsbrus, men ikke i for store mengder.

Henning: Helt grei til hverdagsmiddagen.
Julie: Smaker som Lidl-brus.

÷
Berentsens Julebrus m/ bringebærsmak
Berentsens Brygghus
33 cl flaske
Duft: Litt for mye saftlukt men ganske god likevel, mest bringebær.
Smak: Smaker det samme, ganske søt og med for lite smaker, helt grei kullsyre.
Vurdering: Sånn passe.

Karl Edvin: Så søt at du blir kvalm.
Fredrik: For lite julebrusaromaer.

÷
Julebrus rød light
Norgesgruppen
1,5 l flaske
Duft: Ok men litt svak saftlukt.
Smak: Veldig svak også i smaken, en del kullsyre, passe søt, men litt tam.
Vurdering: Kunne vært sprekere, men grei nok.

Roma Julebrus rød
Roma
33 cl flaske
Duft: Veldig god og fruktig lukt som minner litt om energidrikker.
Smak: Veldig søt og vannaktig, som tynn saft, for lite kullsyre.
Vurdering: Lite julebrusaktig og ikke spesielt god.

Sebastian: Lukter godt men smaker langt fra godt.

÷
Grans Julebrus rød
Grans
33 cl flaske
Duft: Såpeaktig bringebærlukt, minner om tyggis.
Smak: Ganske frisk, men også veldig søt,
Vurdering: Litt for syrlig og samtidig kunstig.

÷
Mack Julebrus
Mack's Ølbryggeri
50 cl flaske
Duft: Veldig søt og litt gammel lukt, nesten som roser eller kanskje lim?
Smak: Veldig billig og søt smak, litt kvalmende.
Vurdering: Dette er ikke godt.

Linda Cathrine og Birte fra Tromsø var langt mer positive enn resten av panelet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her