Rocka indianere på befaring

Kjeden Hard Rock Cafe ble nylig kjøpt av indianerstammen Seminole i Florida. Prislappen var 5,9 milliarder kroner. I går besøkte indianerne Oslo.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 11:30

Representanter fra indianerstammen Seminole Tribe of Florida var i Oslo i forbindelse med stammens nylige oppkjøp av Hard Rock Cafe-kjeden fra britiske The Rank Group Plc.
 
- Oppkjøpet av Hard Rock Cafe var en mulighet vi ikke kunne gå glipp av, sier Max Osceola jr, som er stammerådsleder.
 
Egenkapital og lån
Stammen finansierer kjøpet gjennom en kombinasjon av egenkapital opptjent gjennom ulike forretninger samt lån gjennom et nyopprettet selskap. Seminolene har i lengre tid vært kjent for nyskapende og vellykkede forretninger innen spillindustri, turisme, tobakk samt kveg- og sitrusproduksjon.
 
Globalt
Hard Rock Cafe er siden etableringen i 1971 blitt en global institusjon bestående av 124 restauranter og 8 hoteller. Kjeden er også kjent for å ha verdens største samling av musikkrelaterte effekter som blant annet instrumenter, klær, sangtekster og foto.
 
Totalt eier kjeden i overkant av 60.000 slike effekter og kan derfor regnes som et globalt rocke-museum.
 
Mye spill
Seminole-stammen har sitt hovedkvarter i Hollywood, Florida. Mer enn 90 prosent av stammens inntekter genereres fra spillindustrien. Oppkjøpet av Hard Rock International er en del av Stammestyrets strategi om å spre eierinteressene.
 
Siden etableringen av Hard Rock Cafe i London i 1971 har kjeden vokst til å bli et globalt fenomen. Totalt er det 124 Hard Rock Cafe restauranter i 46 land i tillegg til seks Hard Rock Hotels og to Seminole Hard Rock Hotels and Casinos.
 
Mange effekter
Kjeden eier i overkant av 60.000 ulike effekter fra artister gjennom de siste 50 årene.
 
Årsaken til at indianerne tok turen til Oslo aller først er at det er denne restauranten som går best i Europa.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her