Rocka indianere på befaring

Kjeden Hard Rock Cafe ble nylig kjøpt av indianerstammen Seminole i Florida. Prislappen var 5,9 milliarder kroner. I går besøkte indianerne Oslo.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 11:30

Representanter fra indianerstammen Seminole Tribe of Florida var i Oslo i forbindelse med stammens nylige oppkjøp av Hard Rock Cafe-kjeden fra britiske The Rank Group Plc.
 
- Oppkjøpet av Hard Rock Cafe var en mulighet vi ikke kunne gå glipp av, sier Max Osceola jr, som er stammerådsleder.
 
Egenkapital og lån
Stammen finansierer kjøpet gjennom en kombinasjon av egenkapital opptjent gjennom ulike forretninger samt lån gjennom et nyopprettet selskap. Seminolene har i lengre tid vært kjent for nyskapende og vellykkede forretninger innen spillindustri, turisme, tobakk samt kveg- og sitrusproduksjon.
 
Globalt
Hard Rock Cafe er siden etableringen i 1971 blitt en global institusjon bestående av 124 restauranter og 8 hoteller. Kjeden er også kjent for å ha verdens største samling av musikkrelaterte effekter som blant annet instrumenter, klær, sangtekster og foto.
 
Totalt eier kjeden i overkant av 60.000 slike effekter og kan derfor regnes som et globalt rocke-museum.
 
Mye spill
Seminole-stammen har sitt hovedkvarter i Hollywood, Florida. Mer enn 90 prosent av stammens inntekter genereres fra spillindustrien. Oppkjøpet av Hard Rock International er en del av Stammestyrets strategi om å spre eierinteressene.
 
Siden etableringen av Hard Rock Cafe i London i 1971 har kjeden vokst til å bli et globalt fenomen. Totalt er det 124 Hard Rock Cafe restauranter i 46 land i tillegg til seks Hard Rock Hotels og to Seminole Hard Rock Hotels and Casinos.
 
Mange effekter
Kjeden eier i overkant av 60.000 ulike effekter fra artister gjennom de siste 50 årene.
 
Årsaken til at indianerne tok turen til Oslo aller først er at det er denne restauranten som går best i Europa.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her