Rock og fesk

Det er menyen for Buktafestivalen i Tromsø.
Redaksjonen
30 Juni 2009 - 13:52

Arrangøren bak Buktafestivalen i Tromsø som starter 2. juli, har fått hjelp av Eksportutvalget for fisk til å lære festivalpublikum å spise sunt. De kan blant annet velge mellom «fesk og potedes», fiskesuppe eller hvalburger.

- På Buktafestivalen får vi demonstrert for unge mennesker at det er enkelt å lage sunne og spennende retter av norsk sjømat, sier Ragnhild Eriksen Heen i Eksportutvalget for fisk.

Det gode samarbeidet mellom Eksportutvalget for fisk og Buktafestivalen i Tromsø kan nå gi enda større ringer i vannet. Nå vil arrangørene inspirere andre til å servere mer sjømat på de mange folkefestene rundt om i landet.

Vil gi tilbake
Aftenposten plasserte nylig Buktafestivalen på lista over årets beste musikkfestivaler, og festivalprodusent Lasse Pettersen deler æren med blant andre Eksportutvalget for fisk:
- Som samarbeidspartnere har dere vært med på å spille oss gode. Nå er Buktafestivalen blitt et sted der man også drar for å møte kjente og spise god mat, selvfølgelig i tillegg til å høre god rockemusikk. Vi ønsker å gi noe tilbake til samarbeidspartnerne våre, og vil gjerne bruke erfaringene fra Bukta til å skape enda flere gode sjømatambassadører på andre festivaler. Det sa Pettersen på Sjømatforum, et nytt treffsted mellom de som arrangerer festivalen og de som leverer og serverer maten i Bukta den første helga i juli.

Idédugnad
Sjømatforumet var det første skrittet på veien mot mer sjømat på flere festivaler. Arrangørene bak Bukta brukte nemlig møtet til å få opp ideer på hvordan Bukta kan bidra til å bringe norsk sjømat til flere arenaer. Med på den kreative idédugnaden var blant andre Eksportutvalget for fisk, Norges Råfisklag, Rica Ishavshotel, cateringleverandøren «Go å mætt» og Reinøy sjømat.

Dele oppskriftene
- Sjømat har blitt en suksess i Bukta fordi publikum har fått servert retter som både overrasker og fenger, fordi smaken er ny og tilberedningen er spennende. Det er en god idé å trykke oppskriftene i et format som folk kan ta med hjem fra festivalen, men enda viktigere er det å lære andre arrangører hvordan man lager bacalao eller fiskesuppe til 50 eller 1000, sa Lise Mangseth i Norges Råfisklag.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her