Kveite har så mye smak og er så velvillig på kjøkkenet at det ikke er så mye som skal til. Men en saus som denne må du bare prøve. Den passer dessuten perfekt til all annen type fisk. Så her er det fritt fram ettersom du selv føler for.
Dagens rett
Foto: (Bent Raanes og Sarah C. Sørensen)
Med sesongens gulrøtter blir denne fiskemiddagen fantastisk
Kombinasjonen av gulrot og blåskjell gir denne fiskemiddagen mye karakter og et sommerlig preg.
19 Juli 2024 - 23:00
Ristet kveite med blåskjell- og gulrotsaus
Fremgangsmåte
- Start med sausen. Fres løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.
- Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett fløte og gulrotterninger i kraften.
- Kok sausen til gulroten er myk. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper.
- Tilbehøret: Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Stek dem i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper.
- Fisken: Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.
- Stek kveitefiletene på middels høy varme i litt smør eller margarin (margarin gir penest stekeskorpe) i 5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt.
- Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.
Her finner mange deilige retter med kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå