- Gni inn ribben godt med salt og pepper og la den stå kaldt over natten eller helst i to dager.
- Legg ribben i en ildfast form og gni den inn med grovkuttet rosmarin. Kutt hvitløken i to og grovkutt sjalottløk og gulrot, og legg den i formen.
- Hell over 8 dl melk og bak i ovnen på 160 grader i 1½ time før du etterfyller med 2 dl melk og lar den steke i ytterligere 1½ time.
- Dersom svoren ikke er helt sprø etter tre timer kan du høyne varmen litt eller bruke grillelementet på ovnen.
- Når ribben er ferdigstekt skal den tas ut og hvile i minst 20 minutter, gjerne lenger, før den skjæres opp.
- Sil av kraften fra ribben og bruk til sausen. Skum gjerne av ribbefettet og bruk til å steke medisterkaker og pølser i.
- Tilbehøret:
- Skjær epler i biter, purre i skiver, appelsin i fileter, løk og hvitløk i båter.
- Stek alt dette sammen i litt godt smør til gyllent og tilsett rødvinseddik og portvin. Kok godt inn.
- Saus:
- Lag saus av kraften du får etter du har stekt ribben i melk.
- Smelt smøret i en panne, ha i finhakket løk og stek til løken er gylden. Tilsett kraften fra ribben, og la dette koke i 5 minutter.
- Tilsett melk og fløte og la alt koke videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.
Servér med rødkål og poteter.
Dette drikker du til ribbe
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev