Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 25. august i Oslo

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne
Foto: (Charday Penn)

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne

Hva er vel bedre enn å nyte lekre bobler i glasset? Et av Champagnes mest historiske vinhus viser nå frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
08 Juli 2021 - 13:40

Denne kvelden får du smake edle dråper fra et av de eldste husene i Champagne, nemlig Ayala. Vinhuset ble etablert i 1860, men det var på 1920-tallet at vinene deres virkelig blomstret og gjorde seg bemerket. Siden den gang er det mye som har skjedd, og de ble i 2005 kjøpt opp av Bollinger. Men det har ikke påvirket driften til noe annet enn det bedre, og vingården produserer fortsatt i små volumer -  med høy kvalitet.  Ayala er kjent for sine elegante champagner, og noen som har latt seg forelske er både det engelske og spanske hoff, hvor Ayala er offisiell leverandør de siste 100 år.

Les hva Apéritif mener om Ayalas viner

Denne veletablerte vingården ligger i hjertet av grand cru-vinmarkene med pinot noir-druer, selv om vinmakeren har en stor forkjærlighet for chardonnay. Ayala er en av få i Champagne som har en kvinnelig kjellermester, den svært dyktige og ambisiøse Caroline Latrive. Hun jobber med et lavt dosage-nivå, og dette er et av kjennetegnene til Ayala. De er en av pionerne bak å produsere tørrere champagner - noe som slett ikke var vanlig på starten av 1900-tallet. 

Les mer om Ayala her

  Foto: Victor Picon

Denne unike smakingen blir en sjelden mulighet til å teste Ayalas beste viner. I glasset denne kvelden får dere blant annet Brut Nature som er en elegant og knusktørr non dosage vin. Deretter får du smake deres Rosé Majeur som er en blanding av chardonnay og pinot noir fra Champagnes beste vinmarker. Et av kveldens høydepunkter blir deres Cuvée Perle d'Ayala som er et unikt stykke håndverk. Dette mesterverket av en vin er av årgang 2012, som var et toppår i Champagne. Bla ned for å se komplett vinliste.

Ta med venner, kollegaer eller din kjære på denne spennende smakingen og la deg fortrylle av Ayalas magiske viner.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ayala-vinliste.jpg [111.04 KB]
      Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjennomfører en samlet bestilling.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her