Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 25. august i Oslo

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne
Foto: (Charday Penn)

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne

Hva er vel bedre enn å nyte lekre bobler i glasset? Et av Champagnes mest historiske vinhus viser nå frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
08 Juli 2021 - 13:40

Denne kvelden får du smake edle dråper fra et av de eldste husene i Champagne, nemlig Ayala. Vinhuset ble etablert i 1860, men det var på 1920-tallet at vinene deres virkelig blomstret og gjorde seg bemerket. Siden den gang er det mye som har skjedd, og de ble i 2005 kjøpt opp av Bollinger. Men det har ikke påvirket driften til noe annet enn det bedre, og vingården produserer fortsatt i små volumer -  med høy kvalitet.  Ayala er kjent for sine elegante champagner, og noen som har latt seg forelske er både det engelske og spanske hoff, hvor Ayala er offisiell leverandør de siste 100 år.

Les hva Apéritif mener om Ayalas viner

Denne veletablerte vingården ligger i hjertet av grand cru-vinmarkene med pinot noir-druer, selv om vinmakeren har en stor forkjærlighet for chardonnay. Ayala er en av få i Champagne som har en kvinnelig kjellermester, den svært dyktige og ambisiøse Caroline Latrive. Hun jobber med et lavt dosage-nivå, og dette er et av kjennetegnene til Ayala. De er en av pionerne bak å produsere tørrere champagner - noe som slett ikke var vanlig på starten av 1900-tallet. 

Les mer om Ayala her

  Foto: Victor Picon

Denne unike smakingen blir en sjelden mulighet til å teste Ayalas beste viner. I glasset denne kvelden får dere blant annet Brut Nature som er en elegant og knusktørr non dosage vin. Deretter får du smake deres Rosé Majeur som er en blanding av chardonnay og pinot noir fra Champagnes beste vinmarker. Et av kveldens høydepunkter blir deres Cuvée Perle d'Ayala som er et unikt stykke håndverk. Dette mesterverket av en vin er av årgang 2012, som var et toppår i Champagne. Bla ned for å se komplett vinliste.

Ta med venner, kollegaer eller din kjære på denne spennende smakingen og la deg fortrylle av Ayalas magiske viner.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ayala-vinliste.jpg [111.04 KB]
      Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjennomfører en samlet bestilling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her