Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 25. august i Oslo

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne
Foto: (Charday Penn)

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne

Hva er vel bedre enn å nyte lekre bobler i glasset? Et av Champagnes mest historiske vinhus viser nå frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
08 Juli 2021 - 14:40

Denne kvelden får du smake edle dråper fra et av de eldste husene i Champagne, nemlig Ayala. Vinhuset ble etablert i 1860, men det var på 1920-tallet at vinene deres virkelig blomstret og gjorde seg bemerket. Siden den gang er det mye som har skjedd, og de ble i 2005 kjøpt opp av Bollinger. Men det har ikke påvirket driften til noe annet enn det bedre, og vingården produserer fortsatt i små volumer -  med høy kvalitet.  Ayala er kjent for sine elegante champagner, og noen som har latt seg forelske er både det engelske og spanske hoff, hvor Ayala er offisiell leverandør de siste 100 år.

Les hva Apéritif mener om Ayalas viner

Denne veletablerte vingården ligger i hjertet av grand cru-vinmarkene med pinot noir-druer, selv om vinmakeren har en stor forkjærlighet for chardonnay. Ayala er en av få i Champagne som har en kvinnelig kjellermester, den svært dyktige og ambisiøse Caroline Latrive. Hun jobber med et lavt dosage-nivå, og dette er et av kjennetegnene til Ayala. De er en av pionerne bak å produsere tørrere champagner - noe som slett ikke var vanlig på starten av 1900-tallet. 

Les mer om Ayala her

  Foto: Victor Picon

Denne unike smakingen blir en sjelden mulighet til å teste Ayalas beste viner. I glasset denne kvelden får dere blant annet Brut Nature som er en elegant og knusktørr non dosage vin. Deretter får du smake deres Rosé Majeur som er en blanding av chardonnay og pinot noir fra Champagnes beste vinmarker. Et av kveldens høydepunkter blir deres Cuvée Perle d'Ayala som er et unikt stykke håndverk. Dette mesterverket av en vin er av årgang 2012, som var et toppår i Champagne. Bla ned for å se komplett vinliste.

Ta med venner, kollegaer eller din kjære på denne spennende smakingen og la deg fortrylle av Ayalas magiske viner.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ayala-vinliste.jpg [111.04 KB]
      Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjennomfører en samlet bestilling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her