Regnværsvin

Selv om vi snart skriver juni, kan vi oppleve sure og kalde kvelder. Og hva smaker ikke bedre enn en god og varmende rødvin under slike klimatiske forhold. Ukens vin er veldig smaksrik og varmer godt. Du kan like gjerne kjøpe inn noen flasker, i tilfelle
Redaksjonen
30 Mai 2000 - 22:00

Vinen med det fruktige og lette navnet Morellino di Scansano 1997 (varenr. 33232, kr 135, bestillingsutvalget) er ikke sommerlig og feminin som den kan høres ut som. Nei, her er det snakk om smakskraft slik som bare italienske viner kan uttrykke det. Morellino kommer av morello (en lokal hestetype) som viser til druens farge. Og gir assosiasjoner til om ikke på generell basis så i alle fall ukens vin.

Morellino di Scansano 1997 byr på animalske aromaer som stall og lær kombinert med mørke modne kirsebær, i duften. Smaksanslaget er kraftig med godt bærpreg, fine syrer og lett bitterhet i avslutningen. Deilig til kjøttretter, så vel ovnstekte som pannestekte eller assorterte modne oster. Mange kaller Morellino for billig-brunello men dette er nå en vin som kan leve sitt eget liv. Et morsomt og litt annerledes alternativ for deg som er italiafrelst fra før av.

Kilden til vinen er sangiovesedruer fra den sørvestlige delen av Toscana, nærmere bestemt området Maremma og byen Massa Marittima. Et lite kjent område for nordboere men etter hvert som de vinene fra de sentrale deler av Toscana blir stadig dyrere, kan vi forvente at flere importører vil lete blant Maremmas små produsenter.

Nå er ikke Morisfarms, produsenten bak ukens vin, bitteliten for vinmarken dekker 76 hektar. Men kvalitetsorientert hvilket vinen lar skinne gjennom. Området har lange tradisjoner for vinproduksjon selv om statusen ligger noe etter resten av fylket.

Familien Moris innvandret til denne delen av Italia som mange andre fra Spania for snart tre hundre år siden. Spanjolene tok med seg sine druer som ble blandet med de tradisjonelle toscanske. Og etter hvert oppnådde blandingsvinen høy prestisje.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Det er Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her