Regnværsvin

Selv om vi snart skriver juni, kan vi oppleve sure og kalde kvelder. Og hva smaker ikke bedre enn en god og varmende rødvin under slike klimatiske forhold. Ukens vin er veldig smaksrik og varmer godt. Du kan like gjerne kjøpe inn noen flasker, i tilfelle
Redaksjonen
30 Mai 2000 - 22:00

Vinen med det fruktige og lette navnet Morellino di Scansano 1997 (varenr. 33232, kr 135, bestillingsutvalget) er ikke sommerlig og feminin som den kan høres ut som. Nei, her er det snakk om smakskraft slik som bare italienske viner kan uttrykke det. Morellino kommer av morello (en lokal hestetype) som viser til druens farge. Og gir assosiasjoner til om ikke på generell basis så i alle fall ukens vin.

Morellino di Scansano 1997 byr på animalske aromaer som stall og lær kombinert med mørke modne kirsebær, i duften. Smaksanslaget er kraftig med godt bærpreg, fine syrer og lett bitterhet i avslutningen. Deilig til kjøttretter, så vel ovnstekte som pannestekte eller assorterte modne oster. Mange kaller Morellino for billig-brunello men dette er nå en vin som kan leve sitt eget liv. Et morsomt og litt annerledes alternativ for deg som er italiafrelst fra før av.

Kilden til vinen er sangiovesedruer fra den sørvestlige delen av Toscana, nærmere bestemt området Maremma og byen Massa Marittima. Et lite kjent område for nordboere men etter hvert som de vinene fra de sentrale deler av Toscana blir stadig dyrere, kan vi forvente at flere importører vil lete blant Maremmas små produsenter.

Nå er ikke Morisfarms, produsenten bak ukens vin, bitteliten for vinmarken dekker 76 hektar. Men kvalitetsorientert hvilket vinen lar skinne gjennom. Området har lange tradisjoner for vinproduksjon selv om statusen ligger noe etter resten av fylket.

Familien Moris innvandret til denne delen av Italia som mange andre fra Spania for snart tre hundre år siden. Spanjolene tok med seg sine druer som ble blandet med de tradisjonelle toscanske. Og etter hvert oppnådde blandingsvinen høy prestisje.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Det er Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her