Raser mot Vinmonopolet

Flere aktører i vinbransjen raser mot Vinmonopolet. De mener at de ansatte ikke er interesserte i å smake på nyheter.
Redaksjonen
05 Mars 2008 - 17:00

Mandag sto så mange som 16 importører fem timer på stand i Trondheim. De hadde med seg totalt 180 nye viner. Men bare en - 1 - polansatt møtte opp, skriver adressa.no.
 
- Dette er alvorlig, både for Vinmonopolet, for bransjen og for publikum. De polansatte må ut for å skaffe seg kunnskap. Dette dreier seg om å tilegne seg varefaglig kompetanse, og når bare en polansatt møter opp er det rett og slett en fallitt, sier salgsdirektør Roy Berg-Hansen i VSD Logistics, som organiserte vinsmakingen i Trondheim mandag til avisen.
 
85 000 kroner
Importørene brukte en arbeidsdag på turen til Trondheim, de hadde tatt fly fra Oslo og noen hadde til og med betalt for hotellopphold.
 
Alt for å gi vinmonopolansatte i regionen muligheten til å sjekke ut nyhetene. Men da kvelden var over var det 180 åpnede flasker som knapt var rørt.
 
Hele seansen kostet bransjen rundt 85 000 kroner. Da er ikke lønnen for bransjefolkene regnet inn.
 
Totalt er det seks pol i Trondheim. I tillegg var butikkansatte fra de andre butikkene i regionen også invitert. Potensialet for et stort oppmøte var altså til stede.
 
Siste gang
- Dette er helt fortvilt. Om dette fortsetter er det siste gang jeg kommer til Trondheim, sier en av importørene og får samstemte nikk fra de andre importørene ved bordene i den romslige messehallen.
 
Kjededirektør Lasse Erik Moen i Vinmonopolet legger seg halvflat og innrømmer at han skjønner vinbransjens reaksjoner etter smakingen i Trondheim.
 
- Ja, det var et fryktelig dårlig oppmøte fra Vinmonopolets side, synes jeg. Men vi sliter med å få butikkene til å møte opp. Oppslutningen om disse smakingene varierer fra landsdel til landsdel, men vi er usikker på hva det skyldes, sier Moen.
 
Ekjord-saken og nye, rigide regler fra Vinmonopolets side kan kanskje være et svar.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En litt hissig pastarett setter fart på diskusjonen
Dagens rett
Cannelloni med chili og cottage cheese

En litt hissig pastarett setter fart på diskusjonen

Pasta er alltid godt. I dagens oppskrift gir vi deg en rimelig, enkel og ikke minst vegetarisk og småsint utgave av arten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her