Guide
Oppskrifter på gryter
Kylling i rødvin - Coq au vin
Fremgangsmåte
- Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
- Bland marinaden og legg i kyllingstykkene. La dem stå kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.
- Skjær sideflesket i små biter og stek det i panne. Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen.
- Hell over konjakk og tenn på - pass på å ikke gjøre dette under avtrekksviften. La det brenne til flammen slukker av seg selv. Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade. Tilsett så mye kraft at kjøttet så vidt dekkes.
- Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten en rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
- I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og haes over i kjelen.
- Jevn eventuelt sausen med en blanding av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. La retten koke ytterligere 5 minutter for å fjerne eventuell melsmak.
- Smak til med salt og pepper. Pynt med timian før servering.
Server retten med poteter, ris eller brød.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Basisutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå