Portugisisk 22. mars i Oslo - Wine Makers Dinner med Sandra Tavares

Den dyktige unge vinmakeren Sandra Tavares da Silva Serôdio Borges får velfortjent mye oppmerksomhet for tiden. I 2002 ble hun omtalt i artikkelen "Best of Year 2002" i Wine Enthusiast Magazine som én av åtte "Winemakers to Watch". Bli med på Wine Makers
Redaksjonen
07 Mars 2004 - 20:31

Etter å ha avsluttet sine studier med mastergrad i ønologi ble hun vinmaker på heltid hos Quinta do Vale Dona Maria som eies av Cristiano van Zeller. Her har hun ansvaret for både portvinene og bordvinene. I tillegg har hun hendene fulle med å lage topp bordvin på den lille vingården Pintas i Douro som hun driver sammen med sin mann Jorge Serôdio Borges, som også er vinmaker for Niepoort samt én av eierne av vingården Quinta do Fojo.

Først i 2000 begynte hun sammen med Cristiano van Zeller å lage vin på familiens egen vingård Quinta de Chocapalha. For å bli best mulig kjent med de lokale druetyper og områdets muligheter, har hun gjæret hver druesort separat i små franske eikefat. Mest spesielt er det at all vinen er fottråkket i "lagares", noe som er uvanlig i dette området.

Les mer om Quinta de Chocapalha her samt FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Quinta">her.

SANDRA TAVARES - WINE MAKERS DINNER
*
Ovnsbakt klippfisk med auberginepuré
og varm tomatvinaigrette
**
Grilla kalvekotelett med braiserte grønnsaker
***
Et utvalg spennende oster
****
Varm sjokoladekake "chocolate au Moulleux"
*
 
VINER
*
Chocapalha Branco
(ikke i salg i Norge)
**
Chocapalha Tinto
(ikke i salg i Norge)
***
Quinta de Chocapalha Tinto
(varenummer 41959 - kr. 129,50)
****
Chocapalha Cabernet Sauvignon
(ikke i salg i Norge)
*****
Pintas Tinto
(varenummer 41954 - kr. 325,00)
******
Pintas Port
(ikke i salg i Norge)
*******
Quinta do Vale Dona Maria Douro Red
(varenummer 42346 - kr. 229,40)
********
Quinta do Vale Dona Maria LBV
(varenummer 42345 - kr. 209,00)
*********
Quinta do Vale Dona Maria Vintage Port
(varenummer 42344 - kr. 347,00)
 

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 22. mars 2004 kl. 19.00
Tema: Wine Makers Dinner med Sandra Tavares
Pris: kroner 895 inkl. mva
Sted: Touch of France, Øvre Slottsgt. 16, 0157 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 220304. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.03.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke hele deltakeravgiften.

NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.

Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Quinta de Chocapalha
har solrik og vakker beliggenhet i et leire- og kalkrikt område i Estremadura, like nordøst for Lisboa. Denne lille vingården har helt siden 1600 tallet blitt omtalt for å ha vin-planter av svært høy kvalitet.

De nåværende eierne, Alice og Paulo Tavares da Silva (Sandra Tavares' foreldre, til høyre i bildet) har stått for store tekniske forbedringer på de 40ha vinmarkene, og først i 2000 var druene av en så høy kvalitet at de tappet sin første Quinta da Chocapalha vin som var Quinta de Chocapalha Vinho tinto 2000.

Vinene
Quinta de Chocapalha Vinho tinto er lekkert laget av druene Castelão (periquita), Camarate, Trincadeira Preta og Alicante Bouschet. Hver druesort er håndplukket, fjernet stilker og fottråkket hver for seg i gamle 'lagares' av stein. Druemosten har gjennomgått en 'prefermentation maceration' ved lav temperatur for å beholde de modne frukt-aromaene. Gjæringen foregikk over en 8 dagers periode med tempe-ratur som aldri overskred 28°C. Pga. de særegne egenskapene ved Castelão og Alicante Bouschet, ble disse lagret separat på nye eike-fat (franske Allier) i 12 måneder før de blandes og tappes på flaske. Det ble bare produsert 12000 flasker av denne vinen i 2000. Vinen er karakterisert ved sin intense røde farge og smak av moden rød frukt og god lagring. Intens og balansert smak med lang ettersmak.

Sandra Tavares lager også en Quinta de Chocapalha 100% Cabernet Sauvignon og en Chocapalha Touriga Nacional blandet med noe Alicante Bouschet og Tinta Roriz.

Med nyplantingene som har vært gjort den siste tiden samt kunnskapene til Sandra Tavares og Cristiano van Zeller i kombinasjon, har vi mye spennende i vente fra eksotiske og sjarmerende Quinta de Chocapalha.

"Chocapalha is a fine red table wine, and the nose alone will carry you off to a lush, exotic winelovers paradise. This is a serious wine with especially deep color, intense fruity aroma and well-integrated tannins. On the palate it is smooth, with a soft texture and probably excellent ageing potential. Easy to drink!"
(Allan Carter, Bacchus Importers, Ltd.)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her