Portugisisk 22. mars i Oslo - Wine Makers Dinner med Sandra Tavares

Den dyktige unge vinmakeren Sandra Tavares da Silva Serôdio Borges får velfortjent mye oppmerksomhet for tiden. I 2002 ble hun omtalt i artikkelen "Best of Year 2002" i Wine Enthusiast Magazine som én av åtte "Winemakers to Watch". Bli med på Wine Makers
Redaksjonen
07 Mars 2004 - 20:31

Etter å ha avsluttet sine studier med mastergrad i ønologi ble hun vinmaker på heltid hos Quinta do Vale Dona Maria som eies av Cristiano van Zeller. Her har hun ansvaret for både portvinene og bordvinene. I tillegg har hun hendene fulle med å lage topp bordvin på den lille vingården Pintas i Douro som hun driver sammen med sin mann Jorge Serôdio Borges, som også er vinmaker for Niepoort samt én av eierne av vingården Quinta do Fojo.

Først i 2000 begynte hun sammen med Cristiano van Zeller å lage vin på familiens egen vingård Quinta de Chocapalha. For å bli best mulig kjent med de lokale druetyper og områdets muligheter, har hun gjæret hver druesort separat i små franske eikefat. Mest spesielt er det at all vinen er fottråkket i "lagares", noe som er uvanlig i dette området.

Les mer om Quinta de Chocapalha her samt FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Quinta">her.

SANDRA TAVARES - WINE MAKERS DINNER
*
Ovnsbakt klippfisk med auberginepuré
og varm tomatvinaigrette
**
Grilla kalvekotelett med braiserte grønnsaker
***
Et utvalg spennende oster
****
Varm sjokoladekake "chocolate au Moulleux"
*
 
VINER
*
Chocapalha Branco
(ikke i salg i Norge)
**
Chocapalha Tinto
(ikke i salg i Norge)
***
Quinta de Chocapalha Tinto
(varenummer 41959 - kr. 129,50)
****
Chocapalha Cabernet Sauvignon
(ikke i salg i Norge)
*****
Pintas Tinto
(varenummer 41954 - kr. 325,00)
******
Pintas Port
(ikke i salg i Norge)
*******
Quinta do Vale Dona Maria Douro Red
(varenummer 42346 - kr. 229,40)
********
Quinta do Vale Dona Maria LBV
(varenummer 42345 - kr. 209,00)
*********
Quinta do Vale Dona Maria Vintage Port
(varenummer 42344 - kr. 347,00)
 

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 22. mars 2004 kl. 19.00
Tema: Wine Makers Dinner med Sandra Tavares
Pris: kroner 895 inkl. mva
Sted: Touch of France, Øvre Slottsgt. 16, 0157 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 220304. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.03.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke hele deltakeravgiften.

NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.

Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Quinta de Chocapalha
har solrik og vakker beliggenhet i et leire- og kalkrikt område i Estremadura, like nordøst for Lisboa. Denne lille vingården har helt siden 1600 tallet blitt omtalt for å ha vin-planter av svært høy kvalitet.

De nåværende eierne, Alice og Paulo Tavares da Silva (Sandra Tavares' foreldre, til høyre i bildet) har stått for store tekniske forbedringer på de 40ha vinmarkene, og først i 2000 var druene av en så høy kvalitet at de tappet sin første Quinta da Chocapalha vin som var Quinta de Chocapalha Vinho tinto 2000.

Vinene
Quinta de Chocapalha Vinho tinto er lekkert laget av druene Castelão (periquita), Camarate, Trincadeira Preta og Alicante Bouschet. Hver druesort er håndplukket, fjernet stilker og fottråkket hver for seg i gamle 'lagares' av stein. Druemosten har gjennomgått en 'prefermentation maceration' ved lav temperatur for å beholde de modne frukt-aromaene. Gjæringen foregikk over en 8 dagers periode med tempe-ratur som aldri overskred 28°C. Pga. de særegne egenskapene ved Castelão og Alicante Bouschet, ble disse lagret separat på nye eike-fat (franske Allier) i 12 måneder før de blandes og tappes på flaske. Det ble bare produsert 12000 flasker av denne vinen i 2000. Vinen er karakterisert ved sin intense røde farge og smak av moden rød frukt og god lagring. Intens og balansert smak med lang ettersmak.

Sandra Tavares lager også en Quinta de Chocapalha 100% Cabernet Sauvignon og en Chocapalha Touriga Nacional blandet med noe Alicante Bouschet og Tinta Roriz.

Med nyplantingene som har vært gjort den siste tiden samt kunnskapene til Sandra Tavares og Cristiano van Zeller i kombinasjon, har vi mye spennende i vente fra eksotiske og sjarmerende Quinta de Chocapalha.

"Chocapalha is a fine red table wine, and the nose alone will carry you off to a lush, exotic winelovers paradise. This is a serious wine with especially deep color, intense fruity aroma and well-integrated tannins. On the palate it is smooth, with a soft texture and probably excellent ageing potential. Easy to drink!"
(Allan Carter, Bacchus Importers, Ltd.)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her