Parker er ellers meget begeistret for de nye australske vinene, og hele seks av dem får de maksimale 100 poeng og nye seks får 96-100 poeng. Men Penfolds'' viner er Parker altså ikke særlig begeistret for.
Han skriver bl.a.: "Det er en forvirrende portefølje å smake seg igjennom. Man finner viner hvor syreinnholdet er justert unaturlig høyt for å dempe strukturen og drepe aromaen. Vinene smaker som noe fra en surrealistisk kjemi-klasse."
Han anklager Penfolds vinmakere for å følge oppskrifter fremfor å smake seg til hvordan vinen skal lages. Kun 4 av Penfolds store portefølje av viner kan anbefales, og topvinen Penfolds Grange 1999 får "kun" 92 poeng.
Parker avslutter med å skrive: "Penfolds skal ta et kritisk blikk på sin filosofi for vinfremstilling. Hva er formålet med å fremstille viner som i bunn og grunn er resultatet av noen få ønologer som lager vin ved hjelp af tall? Fraværet av naturen og sjelen i disse viner er bekymrende!"
Og holdningen skyldes ikke at Parker ikke kan fordra australsk vin. Faktisk svømmer han over i gode bedømmelser i rapporten fra Australia. Følgende viner har fått enten 100 poeng eller (96-100) poeng. Det siste betyr at det dreier seg om en fatprøve og at bedømmelsen ikke er endelig. Altså potensielt en 100 poengs-vin.
Kilde: Vinforum, Danmark