Mens Caprese-salat er en sommerfavoritt all den tid den hviler på smaken av solmodne tomater for å bli perfekt, er den lune pastautgaven super året rundt. Pass imidlertid på å bruke så røde og myke cherrytomater som mulig. De har som regel mer smak enn de lysrøde harde.
Dagens rett
Foto: (DronG)
Denne superenkle lune pastasalaten kombinerer manges favorittsmaker
Mozzarella, tomat og basilikum - selveste Caprese-salaten, får her følge av pasta og pesto - og det er en ny favoritt.
12 Februar 2024 - 00:00
Pasta-pestosalat med mozzarella - Pasta Caprese
Fremgangsmåte
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Slå av vannet, ta vare på litt til å justere sausen.
- Rør inn extra virgin olivenolje og pesto i pastaen.
- Del mozzarella i biter om du ikke bruker mozzarellakuler.
- Del cherrytomater i to.
- Bland mozzarella og tomater med pastaen og juster med litt pastakokevann.
- Dryss evt over ristede pinjekjerner og pynt med basilukumblader.
- Server lun med godt brød ved siden av.
Her finner du flere deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå