Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges
I dag blir det virkelig luksus på tallerkenen
Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.
Redaksjonen
14 Mai 2021 - 23:00
Pannestekt piggvar med hvit asparges
Fremgangsmåte
Asparges:
Skrell og kok aspargesen i lettsaltet vann til den er mør men fortsatt har litt tyggemotstand, ca 5 minutter avhengig av tykkelsen.
Pannestekt piggvar:
Stek fisken på én side i en varm stekepanne med klaret smør, først høy varme, deretter trekkes pannen til siden for å trekke ferdig.
Stek fisken på én side i en varm stekepanne med klaret smør, først høy varme, deretter trekkes pannen til siden for å trekke ferdig.
Potet- og gressløkkrem:
Ha smør og gressløk i en foodprosessor og kjør til en glatt masse, passer blandingen gjennom en sil. Skrell potetene og kok dem møre. Lag en puré av potetene og eventuelt litt melk eller fløte. Også potetene kan presses gjennom en sil for maksimal luftighet. Vend inn gressløkblandingen og smak til med salt og pepper.
Varm brunet smør og soyasaus hver for seg, bland når varmt. Rett før servering tilsettes løk, ingefær, hvitløk og hasselnøtter - smak til med sitronsaft.
Anrett fisken på potetkremen og server med asparges og soya-/hasselnøttsmøret.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 340.30 kr Uten utvalg91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 429.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 454.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 298.30 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå