Den hvite aspargesen er manges absolutte favoritt, og det er nå den skal spises. Sammen med nydelig piggvar er det ikke så mye tilbehør som trengs, bortsett fra noe veldig godt i glasset.
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.
16 Mai 2025 - 00:00
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Fremgangsmåte
- Asparges:
- Skrell og kok aspargesen i lettsaltet vann til den er mør men fortsatt har litt tyggemotstand, ca 5 minutter avhengig av tykkelsen.
- Pannestekt piggvar:
Stek fisken på én side i en varm stekepanne med klaret smør, først høy varme, deretter trekkes pannen til siden for å trekke ferdig. - Potet- og gressløkkrem:
- Ha smør og gressløk i en foodprosessor og kjør til en glatt masse, passer blandingen gjennom en sil. Skrell potetene og kok dem møre. Lag en puré av potetene og eventuelt litt melk eller fløte. Også potetene kan presses gjennom en sil for maksimal luftighet. Vend inn gressløkblandingen og smak til med salt og pepper.
- Varm brunet smør og soyasaus hver for seg, bland når varmt. Rett før servering tilsettes løk, ingefær, hvitløk og hasselnøtter - smak til med sitronsaft.
- Anrett fisken på potetkremen og server med asparges og soya-/hasselnøttsmøret.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 479.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå