Hummer er havets kardinal, eksklusiv og derfor kostbar. Om du skal spise den en gang i løpet av et år, er nyttårsaften dagen.
Dagens rett
Foto: (rudisill)
Festmat: Hummer med spinat, squash, asparges og en fyldig hummersaus
Dagens rett er like imponerende som den er lettlaget. Fersk hummer trenger ikke så mye tilbehør for å skinne.
29 Desember 2023 - 00:00
Hummer med spinat, asparges og kremet saus
Fremgangsmåte
- Kok hummerne i ca ti minutter i saltet kokende vann sammen med dill eller dillfrø. Vannet skal dekke hummerne godt. Obs: kok ikke for lenge.
- Skjær medaljonger av stjerten med skallet på. Knekk klørne.
- Saus: Kok opp hummerkraft og kremfløte. Kok inn til den tykner.
- Kok biter av zucchini og asparges. Fres fersk spinat i smør.
- Arranger hummerne på tallerken, legg opp zucchini, spinat og asparges. Garner med finskåret gressløk.
Tips: Til sausen benyttes hummer- eller skalldyrkraft som kokes etter en klassisk oppskrift. Men det går også bra med ferdig hummerkraft, som finnes ferdige i velassorterte forretninger. Selvfølgelig kan du også kjøpe ferdigkokt hummer.
Flere retter med hummer finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 535.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 778.00 kr Uten utvalg90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå