Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

60 bartendere mikset flere enn 100 drinker i tidenes første The Truth Cocktail Competition. Bristolbartenderen holdt helt ut.
Aase E. Jacobsen
16 Februar 2015 - 09:51

Øyvind Rage, barsjef på Bristol Bar, mikset Far Eastern Elixir i finalerunden og overbeviste derfor mest. Drinken som var en asiatiskinspirert martini, bestod av Absolut, litchi, rød chili og sitron i et pernodskylt glass. Garnityr var litchi og sitrontwist.

Den kom til i løpet av de 10 minuttene Øyvind og de fem andre finalistene hadde til rådighet.

Øyvind Rage mener at grunnen til at han vant var at han jobbet med å få hovedråvaren, i dette tilfellet vodka, til å skinne gjennom. Noe som ofte kan være en utfordring, spesielt for «nøytrale» ingredienser som vodka i møte med smakssterke elementer. Samtidig peker han på at han ved å legge vekt på presentasjonen og ikke minst det å «selge inn» drinken, slik en dyktig bartender skal gjøre, bidro til seier.

Noe som kan være en stor utfordring gitt det høye stressnivået i en slik drinkmiksekonkurranse som dette.

I finalen deltok også Ole Alexander Brekke (Barfly), Luis Vavik (Chair), Fredrik Blom (Horgan’s), Mathias Alsén (Brooms & Hatchets) og Marcus Droth (Jarmanns).

Finalen fant sted etter ni timers hektisk miksing. For de seks finalistene hadde klart seg gjennom tre foregående runder. Første utgave av The Truth Cocktail Competition samlet 60 bartendere som i første runde fikk en «mystery box» bestående av blant annet Beefeater, Lillet, grapefrukt, sitron og svart te.

I løpet av 10 minutter skulle de mikse en drink uten å hente hjelp utenfra. De 30 beste gikk videre til runde to hvor innholdet i den hemmelige boksen var byttet ut med Havana Club rom, hvit og mørk sjokolade, krydder, kokos og lime.

I tredje runde fikk de gjenværende 12 deltakerne seg forelagt følgende ingredienser: Four Roses, ingefær, lønnesirup og sitron.

Vinneren Øyvind Rage kan ikke få fullrost initiativet fra bartender på Verité, Aker Brygge, Zulu Napa, som samlet så mange bartendere fra et femtitalls barer.

-Vi trenger flere slike konkurranser hvor alle er like velkomne og alle får prøve seg. Dessuten er det viktig å ha det gøy, sier Øyvind.

Zulu på sin side forklarer bakgrunnen for initiativet slik:

-Min inspirasjon er fra Masterchef hvor deltakerne får en «mystery box» som de skal lage en rett av på kort tid uten forberedelser elle forhåndskunnskap om hvilke ingredienser de får bruke. Jeg tenkte hvor kult det ville være å gjøre for bartendere å lage en drink etter samme ide.

Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her