Øvrig musserende

Redaksjonen
30 August 2007 - 14:40

God champagne er det alltid plass til. Ruinart Blanc de Blancs er god men koster sine kroner. Drappier derimot gir veldig mye bobler for pengene.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrig musserende

÷ (90p)
Ruinart Blanc de Blancs Brut
Ruinart
Frankrike - Champagne
33810 Vectura - kr 400,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Ung lys grønngul. Flott rik duft med fine chardonnaytoner.
Smak: Elegant anslag, epler, sitrus, mineraler, brødbakst og kjeks som mest fremtredende, flott mousse, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, hvit fisk med kremet saus.
Vurdering: En veldig innsmigrende og moden champagne som er deilig nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (89p)
Drappier Brut Nature
André et Michel Drappier
Frankrike - Champagne
41256 Cuveco - kr 249,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gammelt gull. God duft av røde epler, sitrus, mineraler og brød.
Smak: Fast anslag, flott mousse, god tørrhet, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Allround skalldyr med fet saus.
Vurdering: En knusktørr champagne som vil utvikle seg videre i fire år til. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Lanson Rosé Label, Brut
Lanson
Frankrike - Champagne
6407 Cuveco - kr 349,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys rødoransje. Fin duft med god fruktighet.
Smak: Deilig leskende anslag, fint innslag av markjordbær, noe mousse, små bobler, god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, grillet fisk, ikke for kraftig saus.
Vurdering: En behagelig rosé champagne som er best innen et år eller to. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 53% Pinot Noir, 32% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Kriter Blanc de Blancs, Brut
G. Kriter
Frankrike - Bourgogne
34237 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys ung grønngul. Lett fruktig duft med noe grønne aromaer.
Smak: Følger duften, fin mousse, god tørrhet. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig prisgunstig musserende. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Ugni Blanc, 25% Chardonnay, 5% Chenin Blanc/Clairette/Auxerrois
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Giró Ribot Tendencias Extra Brut
Giró Ribot
Spania - Penedès
15426 Cuveco - kr 118,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Lett fruktig duft med noe tropisk preg.
Smak: Saftig anslag, noe mousse i midten, mangler noe spenst. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Skulle hatt bedre syre, men ellers grei nok. Nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 50% Macabeo, 30% Xarel-lo, 20% Parellada
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her