Øvrig hvit musserende

Redaksjonen
11 Desember 2008 - 15:02

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Øvrig musserende

(84p)
Banfi Brut
Cast. Banfi
Italia - Piemonte, Trentino og Veneto
43926 Cuveco - kr 169,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gulgrønn. Klar frisk duft av blomster og grønne epler og noe minerallignende.
Smak: Følger duften, litt stor mousse, bra frukt, veldig god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En god musserende. Innen et par år. Vel verd prisen. 84 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 50% pinot noir, 10% pinot blanc, 40% chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Martini Brut Cuvée Speciale
Martini & Rossi
Italia - Piemonte
15470 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Bacardi Martini
Farge og duft: Gulgrønn. En del pære, sitrus og brød i duften.
Smak: Følger duften, leskende stil, ok mousse, fin bittertone i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En lettdrikkelig musserende. Nå. Vel verd prisen. 81 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Prosecco, Riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (81p)
Gancia P.R.Osé
FrateIli Gancia
Italia - Piemonte
57350 Cuveco - kr 115,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Klar grønngul. Gule og grønne epler, fersken, blomster og mineraler.
Smak: Saftig anslag, god mousse, sitter ok. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En musserende for et ungdommelig publikum. Nå. Verd prisen. 81 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco, xarello, riesling, pinot bianco
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Il Castello Gancia Chardonnay, Brut
Fratelli Gancia
Italia - Piemonte, Trentino og Veneto
930 Cuveco - kr 105,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Lys gul. En del fruktsødme, men god duft.
Smak: Mye søt frukt og litt stor mousse, litt vel søt ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Blir litt enkel på grunn av sødmen, men god nok for de som ikke vil ha det helt tørt. Verd prisen. Nå. 80 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Chardonnay
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her