Dagens rett

Ovnsbakt kveite med grønnsaker

Denne retten er som julaften på forskudd

Denne retten er som julaften på forskudd

Når hver og en får sin pakke på tallerkenen øker spenningen betraktelig.
18 Desember 2021 - 01:00

Når fisk bakes i ovn på denne måten sammen med grønnsaker og andre smakstilsetninger, holdes alt inni pakken helt til den skal spises. Enkelt og lettvint når flere skal serveres samtidig. Samt ikke minst full smaksuttelling. 

Du kan også prøve denne oppskriften på torsk i kinesisk innpakning

Mange spennende oppskrifter med kveite

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Ovnsbakt kveite med grønnsaker

Ovnsbakt kveite med grønnsaker

Fremgangsmåte

Lag italiensk dressing etter denne oppskriften

Hvis du bruker filet, beregn litt mindre, ca 600 gram fisk.

Smør aluminiumsfolie eller bakepapir med litt olje og fordel grønnsakene utover. Legg ett fiskestykke på hvert ark. Drypp italiensk dressing og fennikelfrø over. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Pakk sammen så det blir en tett pakke.

La den ligge slik og marinere i 15 minutter. Legg fiskepakkene i langpannen. Stekes i stekeovn ved 180 grader ca 10 minutter - eller kortere om du bruker tynne filetstykker.

På grillen:
Legg fiskepakkene på grillen, fisken er ferdig etter ca 15 minutter. Kraften brukes som saus.

Alternativ smak:
Denne retten kan varieres på følgende måte:

Mariner fisken i Teryakisaus i stedet for italiensk dressing. Bruk 1 ts revet ingefær, 2 ts finhakket hvitløk og ½ chili sammen med grønnsakene, eller i stedet for noen av dem.t

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her