Høyrygg er den foretrukne stykningsdelen for storfe til retter som skal varmebehanldes lenge. Som oftest er det koking det er snakk om, men i denne oppskriften ovnsbakes kjøttet oppå høstens lekre grønnsaker. Det blir veldig godt. Mer er det ikke å si om den saken.
Dagens rett

Nå er sesongen for klassiske søndagsmiddager i gang
Ovnsbakt høyrygg er et skikkelig godt og høstpreget kjøttmåltid som fortjener noe godt i glasset ved siden av. Øl, vin eller alkoholfritt.
15 September 2023 - 23:00
Ovnsbakt høyrygg

Fremgangsmåte
- Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time.
- Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
- Fres grønnsaker, sopp og hvitløksfedd i stekepannen i olivenolje i 3-4 minutter.
- Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
- Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper.
- Sett inn et steketermometer.
- Legg det oppå grønnsakene, og strø over de hakkede urtene. Stek i 2-3 timer ved 125 grader, til kjøttet er mørt og termometerer når 65 grader.
- Ta ut formen og pensle med olivenolje et par ganger i løpet av steketiden, også for at pannen ikke skal koke tørr og for å sjekke kjernetemperaturen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå