Østfold Østlandsmestere for kokkeelever

Kirkeparken videregående skole i Moss er Østlandske kokkemestere for VG 2-elever.
Redaksjonen
15 Oktober 2007 - 16:01

Det ble klart i helgen. Lagets presentasjon gjorde stort inntrykk på dommerpanelet med Harald Osa som hoveddommer.
 
Mesterskapet ble arrangert på Sandefjord videregående skole i Vestfold og ble arrangert for første gang. 
 
Fire timer
Elevene konkurrerte i fire timer. De skulle lage den beste økologiske forretten og en valgfri hovedrett på lokale råvarer fra eget fylke.
 
Det var en jevn konkurranse og det skilte bare ett poeng mellom første, andre og tredjeplass. Kirkeparken vant altså og dommerne mente at laget jobbet uten synlige konkurransenerver, med stor sikkerhet og at lagmoralen var på topp.
 
Mye svinn
Det eneste som ble påpekt var at elevene ikke utnyttet råvarene fullt ut, slik at det ble mye svinn.
 
Fra læreplanen
Dommerkriteriene var tatt ut fra læreplanene, var tverrfaglige, og er de samme kriterier som skal bli vurdert til eksamen for VG 2. Hygiene, bruk av verktøy, behandlingen av råvarer og utnyttelsen av råvarene, mengdeberegning og utregning av pris på rettene, samt utseende på anrettelse og smakssammensetningene var kriteriene elevene ble vurdert på.
 
Marinert
Kirkeparken serverte marinert indrefilet av kalv fra Brødrene Ringstad i Rakkestad med salat fra Korsvold gård på Hvaler, samt selvplukkede tyttebær.
 
Hovedretten ble servert med råvarer fra Løkken gård i Trøgstad. Løkken gård produserer Liveche-kylling. Kyllingen var laget om til en farse med innmaten fra låret. Tilbehøret var poteter fra Bjølsund gård i Rygge, kongeøsterssopp fra Sperbund Gård i Våler, ved siden av sellerirotstappe og gulrot som kommer fra Korsvold Gård på Hvaler.
 
Friske urter ble brukt fra Frorud i Råde, mens sennep og urtesalt kom fra Stabburstua på Ise. I både saus og kylling ble det brukt Odelia rapsolje fra Askim frukt og bærpresseri.
 
Andreplass i konkurransen gikk til Vestfold og tredje til Oppland.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her