Den norske finalen i Rose's Cup fant sted på Grand Hotel i Oslo, i hotellets toppetasje-bar, Etoile. De seks deltakerne produserte og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og et tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter">Her er vinneroppskriftene
Kristoffer Sandbakken, Oslo, Emil & Samuel vant foran Ørjan Kønig, Stavanger, Timbuktu Bar & Restaurant og Thomas Hjellum Johnsen, Bergen, Banco Rotto. De tre vant tur til den europeiske finalen i København på nyåret.
Delfinaler av Rose's Cup er blitt arrangert i de seks største norske byene. Nærmere 100 bartendere har deltatt. Rose's Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land.
Resultater i Roses Cup Norsk Finale - Bar Etoile, Grand Hotel - Søndag 27/9 2009
• Vinner Kristoffer Sandbakken, Oslo, Emil & Samuel
• 2. premie Ørjan Kønig, Stavanger, Timbuktu Bar & Restaurant
• 3. premie Thomas Hjellum Johnsen, Bergen, Banco Rotto
• Finalist Morten Anundsen, Kristiansand, Patricks Pub
• Finalist Per Ove Christensen, Tromsø, Compagniet
• Finalist Markus Fosse, Trondheim, Crash Nattklubb
Det verdensledende merkenavnet Roses har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av en rekke ulike barmiksere står den velkjente klassikeren Rose's Lime.
Juryen i den norske finalen besto av:
• Adam MacDonald (liquid engineer, Europeiske barskolen, verdensmester bartending)
• Kjetil Haagensen (salgssjef Bacardi Norge)
• Silje Takle (Barsjef Bar Etoile, skandinavisk mester)
• Martin W. Bang (brand Manager Roses, Hans Just Danmark)
•
Steinar Jensen (daglig leder, Europeiske barskolen)
1. premie:
Fremgangsmåte
Fyll en shaker halvfull med is. Ha i fruktkjøttet av ½ pasjonsfrukt og de andre ingrediensene.
Rist godt og dobbeltsil over i et stort avkjølt cocktailglass.
Pynt med en halv pasjonsfrukt som du har dryppet Roses Strawberry over.
Tips:
Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
Råvare:
Sendt inn av
Kristoffer Sandbakken, Emil & Samuel - Oslo1. premie i Rose's Cup 2009
Fremgangsmåte
Kutt jordbær og chili i mindre biter og ha det i en Bostonshaker. Knus dette sammen med en mudler eller barskje.
Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene. Rist godt sammen og dobbeltsil over i et godt avkjølt cocktailglass:
Pynt med eggehviteskum, chili og revet limeskall.
Tips:
En Bostonshaker er en cocktailshaker der ene halvdelen er av glass. Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
Råvare:
Sendt inn av
Ørjan Kønig, Timbuktu Bar & Restaurant - Stavanger2. premie i Rose's Cup 2009
Ingredienser
4-5 jordbær
½ pasjonsfrukt
1 barskje sukker
2 cl Roses Strawberry
Toppes med 7-up
Garnityr:
½ jordbær, ¼ pasjonsfrukt, knust is
Fremgangsmåte
Kutt jordbær i biter og ha dem i en bostonshaker sammen med kjøttet av ½ pasjonsfrukt og sukkeret. Knus dette sammen med en mudler eller barskje.
Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene unntatt brusen. Rist godt sammen og dobbeltsil over knust is i et stort rocksglass.
Topp opp med 7-up og knust is, pynt med jordbær og pasjonsfrukt.
Tips: En Bostonshaker er en cocktailshaker der ene halvdelen er av glass. Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
Sendt inn av
Thomas Hjellum Johnsen