Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Kaggestads metode funket. Fire års arbeid har gitt frukter for kokken fra Austevoll.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2015 - 19:50

Ørjan Johannessen sikret seg hjelp av Johan Kaggestad i innspurten foran det 15. Bocuse d’Or. Som også er hans andre forsøk. Etter forrige gang fikk han en femteplass som han ikke var fornøyd med. Men denne gangen satt det virkelig for den hardtarbeidende kokken og hans unge commis, Jimmy Øien.

Les om hvordan Johan Kaggestad hjalp til seier

Til tv2.no sa coach Odd-Ivar Solvold rett etter at det norske teamet hadde levert kjøttretten, at han var 100 prosent fornøyd med smak og 95 prosent fornøyd med presentasjonen.

Ørjan Johannessens begge retter kom i de samme relativt duse fargene, med en og annen fargeklatt.

Her ser du bildene av Ørjan Johannessens seiersmeny:

Sprø fransk bekkørret fylt med kongekrabbe og hemmelig ingrediens formet som et egg.

Perlehøna – både bryst og lår - kom med steinsopp og fennikel. Fritert Gulløye-potet fylt med malt perlehøne og løk og «kledd» med perlehøneskinn. Syltet hvit løk fylt med fennikel og norske epler. Donut fylt med Hokkaido-gresskarpuré, beter og løk. Skorsonerrot bakt i pepperrotsaft og gratinert med sennepskrem. Perlehønereduksjon med estragontilsmakt tapioka og sennepsfrø.

Nummer to i verden

Norge haler nå innpå Frankrike i medaljestatistikken for det uoffisielle kokke-OL.

De tidligere norske gullvinnerne er Bent Stiansen i 1993, Terje Ness i 1999, Charles Tjessem i 2003 og Geir Skeie i 2009.

I år var det faktisk mange kandidater til gullet. Storfavoritten Sverige ble nummer tre og skuffelsen hos Tommy Myllymäki var stor til tross for at han nå er 10.000 euro rikere. Gleden var derimot mye større hos sølvvinner Philip Tessier fra USA som etter dag én av konkurransen var en av de største favorittene.

Det var første gang USA fikk medalje etter å ha deltatt hvert år siden starten. Forskjellen i poeng mellom Ørjan og Philip var bare 9 poeng, men det er mer regelen enn unntaket at det er tett i teten.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her