Ukens kake
Oreokake sier ingen nei til

Oreokake sier ingen nei til

Oreo-kjeksene er manges favoritt, og når de retolkes som kake blir smaken enda bedre. Denne oppskriften må du prøve.
14 Mars 2024 - 11:00

Denne kaken kan kanskje virke omstendelig, men alle anstrengelser belønnes rikelig når du setter kaken på bordet.

Oreo-smaken er mektig, men dette er en type kake som du bare må ha et lite stykke til av.

Vi har også andre oreokakeoppskrifter

Tips: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken. Se flere nyttige kokketips

Slik skal Oreokake smake

Slik skal Oreokake smake

Fremgangsmåte

  1. Kjeksbunn:
    Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
  2. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser.
  3. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. T
  4. rykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
  5. Midterste lag:
    Brekk mørk sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
  6. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet. Bunnen av bollen skal ikke være i kontakt med vannet.
  7. Bløtlegg gelatin til det midterste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  8. Hell all kremfløten i en bolle og stivpisk den til krem. Sett den piskede kremen kaldt.
  9. Når den mørke sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
  10. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
  11. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
  12. Vend inn halvparten av den piskede kremfløten. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri blanding.
  13. Hell blandingen over kjeksbunnen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
  14. Sett formen tilbake i kjøleskapet slik at kaken stivner.
  15. Er sjokoladeblandingen for varm når kremfløten vendes inn vil kremen sprekke.
  16. Øverste lag:
    Brekk hvit sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
  17. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet.
  18. Bløtlegg gelatin til det øverste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  19. Når den hvite sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
  20. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
  21. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
  22. Vend inn resten av den piskede kremfløten. Rør til du har en jevn og klumpfri blanding.
  23. Knus oreokjeks i mindre biter og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
  24. Hell blandingen over i formen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
  25. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la den stå til kaken har blitt helt stiv.
  26. Bruk en tynn spiss kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen før du løsner den og setter kaken på et fat.
  27. Pynt kaken med oreokjeks og friske jordbær.

Tips: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken

Her  kan du velge blant  hundrevis av kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her