- Kjeksbunn:
Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
- Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser.
- Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. T
- rykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
- Midterste lag:
Brekk mørk sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
- Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet. Bunnen av bollen skal ikke være i kontakt med vannet.
- Bløtlegg gelatin til det midterste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Hell all kremfløten i en bolle og stivpisk den til krem. Sett den piskede kremen kaldt.
- Når den mørke sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
- Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
- Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
- Vend inn halvparten av den piskede kremfløten. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri blanding.
- Hell blandingen over kjeksbunnen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
- Sett formen tilbake i kjøleskapet slik at kaken stivner.
- Er sjokoladeblandingen for varm når kremfløten vendes inn vil kremen sprekke.
- Øverste lag:
Brekk hvit sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
- Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet.
- Bløtlegg gelatin til det øverste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Når den hvite sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
- Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
- Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
- Vend inn resten av den piskede kremfløten. Rør til du har en jevn og klumpfri blanding.
- Knus oreokjeks i mindre biter og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
- Hell blandingen over i formen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
- Sett formen tilbake i kjøleskapet og la den stå til kaken har blitt helt stiv.
- Bruk en tynn spiss kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen før du løsner den og setter kaken på et fat.
- Pynt kaken med oreokjeks og friske jordbær.
Tips: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken
Her kan du velge blant hundrevis av kaker
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev