Oppgitt over politikerne

Utelivsbransjen i Lillestrøm fortviler over meningsløse utspill fra lokalpolitikerne.
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 19:00

De tre representantene fra restaurant og utelivsbransjen i Lillestrøm kan ikke annet enn å le.
Å kutte møbleringssonen fra tre meter til 1,9 meter mener de er latterlig. Når politikere i Skedsmo i tillegg foreslår å fjerne møbleringen inntil husveggene, påstår de det ikke er noen vits med uteservering i det hele tatt, melder rb.no.

- Først og fremst synes jeg det er trist. Mindre plass betyr mindre liv i gata, sier Espen Monsrud, eier av Peppes Pizza og representant for byens restauranter i Lillestrøm Næringsråd.

Påstanden fra administrasjonen og enkelte politiske partier er at uteserveringen har vært for dominerende i gågata. De mener det må bli mer plass til allmennheten i den nye paradegata som fødtes bit for bit i fjor sommer.

En øy
- Å ha en øy på denne størrelsen blir bare tull. Altfor mye bæring og mas for liten fortjeneste. Det er langs veggen folk vil sitte, sier Jan Martinsen, eier av Martins pub.

Sammen med Monsrud og næringsrådsleder Bjørn Erik Børresen, står de og rister på hodet når de prøveplasserer bord, stoler og gjerder etter de nye forslagene.

Tilfeldig plassering
- Nå blir vi bare plassert et sted i gata der det tilfeldigvis er plass. Vårt ønske før gata ble laget var å få servering tre meter ut ifra veggen. Det gir en bedre kontroll på serveringen, og er mye hyggeligere for gjestene, sier Monsrud.

- Det er ingen som vil sitte på utstilling midt i gata. I fjor så vi at det var plassene inntil veggen som ble fylt opp først, understreker restauranteieren.

Bjørn Erik Børresen mener dette enkelt kunne vært løst om ledelinja for blinde hadde blitt flyttet på innsiden av lyktestolpene.

Sa ifra
- Vi så det da gata ble laget, og sa ifra, men ble ikke hørt. Nå får vi denne situasjonen, sier Børresen oppgitt.

Som viktige aktører for å skape liv i gata føler de seg lite hørt under hele prosessen.

- Jeg synes arkitektene har fått slippe billig unna. Vi har aldri fått komme fram med våre synspunkter, sier Monsrud.

Han spør etter en forutsigbarhet. Flere med ham har investert flere hundre tusen kroner i utemøbler, det nå ikke blir plass til dersom de nye forslagene blir vedtatt.

Onsdag 7. april vedtas de endelige bestemmelsene i kommunestyret. Da er sesongen for uteserveringen allerede godt i gang.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her