Et av de verste tilfellene, Regit Bar og Kjøkken, hadde deler av maten oppbevart på personaltoalettet. Denne restauranten ble stengt umiddelbart.
- Det var totalbildet av restauranten som gjorde at den ble stengt. Men oppbevaringen av ris på toalettet var en av årsakene, sier førsteinspektør Rune Berg på Mattilsynets distriktskontor på Romerike til ABC Nyheter.
Ikke forventet
Berg sier flere restauranter har et kjøkken som ikke er tilpasset omfanget av aktiviteten.
Hung Nguyen i Regit Bar og Kjøkken sier til ABC Nyheter at toalettet som risen ble lagret på ikke var i bruk.
- Toalettet var ikke i bruk, men vi har fjernet det nå. Og renholdet har vi ryddet opp i, så vi har åpnet igjen, sier Nguyen, som understreker at man selvfølgelig ikke kan lagre ris på do.
Førsteinspektør Berg sier Mattilsynet er skuffet over resultatene i Lillestrøm.
- Vi hadde ikke forventet at det skulle være så dårlig. Så inntrykket er at vi er litt skuffet, sier han.
Åpner etter utbedring
Spesielt renholdet var dårlig, ifølge Berg. I tillegg opplevde også Mattilsynet en mangel på forståelse for regelverket.
De stengte restaurantene vil bli sjekket på nytt, og vil deretter få lov til å åpne igjen når de har utbedret manglene.