Opp - og ned for hotellbransjen

Du skal ha is i magen om du skal drive hotell i Norge. Hotellnæringen jublet i juni. Alt var fullbooket, og omsetningen rekordhøy. Juli måned har vært en eneste lang nedtur for mange.
Redaksjonen
12 Juli 2007 - 12:30

I dag er omtrent hver annen hotellseng tom.
 
Over hele landet har det blitt meldt om at alle senger var opptatt, fullt belegg og at turister måtte reise til andre byer. Men det var i juni.
 
Nå snakker vi juli, og ting ser ikke like lyst ut.
 
Sendt vekk
For eksempel var det fullt i Follo i juni. Der kom det så mange besøkende at kundene måtte henvises til Fredrikstad.
 
Men vi bor i Norge, der været og ikke minst sommeren er lunefull.
 
Så langt i juli er ting ganske så annerledes. Fiske og badeliv langs Oslofjorden, golfbaner og  Tusenfryd - er ikke fullt så fristende når gråværet og regnbygene ligger tykt over området.
 
Sommeren utsatt
Samtidig sier værvarselet at sommeren blir utsatt i enda flere uker. Og vi snakker da om Østlandet.
 
På bakgrunn av en omsetningsvekst på 52 prosent i juni måned hadde Direktør Christian Kahrs ved Thon Hotel Ski håpet på rekordår, og hele 90 prosent belegg i juli. Status nå er omkring 65 prosent, skriver Østlandets Blad.
 
Prisgitt været
-Som Tusenfryd-hotell nummer én i Follo er vi helt prisgitt været. Ingen har lyst til å kjøre berg - og dalbane med paraply, sier direktøren oppgitt.
 
Lokker gjester
Nå prøver hotellet å lokke gjester med shopping og kino på storsenteret, men Kahrs ser helst at finværet kommer tilbake så raskt som mulig.

-Som bergenser har jeg opplevd mye dårlig vær i mitt liv, men dette begynner virkelig å bli nok, sier han.

På både Skiphelle og Reenskaug Hotell i Drøbak er halvparten av hotellsengene tomme. Også her er de avhengige av fint sommervær.
 
Lite walk-in's
-Sommerstid er driften vår i stor grad basert på såkalte "walk-in's," at gjestene kommer innom uten å ha forhåndsbestilt. Det blir det lite av når været er dårlig, sier direktør Leon Eide ved Reenskaug hotell, som hadde håpet på vel over 65 prosent belegg i juli, etter den strålende starten på sommeren.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her