Ønskes velkommen

Sven Erik Renaas restaurantprosjekt i Stavanger ønskes velkommen av bransjen.
Redaksjonen
27 Oktober 2008 - 13:00

Det er Smedvig Eiendom som har gitt Renaa oppdraget med å lage en topprestaurant i Stavanger.
 
- Lag en Bagatelle-restaurant, var beskjeden OL-vinneren og kokkelandslagssjefen fikk.
 
Og han ønskes velkommen av bransjen.
 
- Veldig bra for matbyen Stavanger, sier Stavangers restaurantkonge Arne Ø. Joakimsen.
 
Men Borghild Fiskå, matekspert i Stavanger Aftenblad, er forundret over at Smedvig og Renaa vil åpne en eksklusiv gourmetrestaurant. Ambisjonen er å skape en av Norges og Nordens beste restauranter.
 
Mot strømmen
- Trenden ute går nemlig i motsatt retning, mot små, rimeligere steder som drives av ildsjeler i enkle lokaler for å nå de store massene. Det er denne typen spisesteder det nå satses på i London, Barcelona og andre store europeiske matbyer, sier Fiskå.
 
Godt dekket
- Vi har allerede Tango Bar & Kjøkken, NB Sørensen Stuer, Hall Toll, Setra og Nero. Vi mangler egentlig ikke topprestaurantene, men nytt liv på mellomsjiktet, mener matskribenten.
 
Annerledes
Aslak Dalehaug som driver Tango Bar&Kjøkken ønsker Renaas gourmetrestaurant velkommen.

-.Dette vil bli en helt annerledes restaurant enn den vi driver. Renaa sikter høyt. Det viktigste av alt er hvem som står bak. Sven Erik Renaa er en kjempeflink kar. Jeg tviler ikke på at det blir en veldig bra restaurant, sier han til aftenbladet.no.
 
Kjempetøft
- Veldig modig gjort og kjempetøft for Stavanger sin del. At vi får et restaurant helt i toppsjiktet tror jeg vil være positivt for matbyen Stavanger. Det vil sette Stavanger enda mer på norgeskartet, sier Arne Ø. Joakimsen, som driver flere spisesteder i Stavanger-området.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her