Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Omars lammeskanker
Fremgangsmåte
Gni kjøttet med salt og pepper. Knus korianderfrøene sammen med finhakket chili og bland med rosmarin og merian. Rull kjøttet i krydderblandingen. Vend til slutt kjøttet i hvetemel.
Brun kjøttet over det hele i olje i jerngryte og ta det opp av gryta. Fres gulrot, selleri og løk forsiktig til det er mørt. Tilsett en klype salt og balsamicoeddiken. La dette koke inn til sirup.
Hell hvitvin i gryta og la det surre et par minutter. Ha så i hermetiske tomaterr som fortsatt skal være hele. Rist på kjelen og legg lammeskankene tilbake i gryta. Gi alt et oppkok, legg lokk på og sett hele gryta i ovnen som er forvarmet til 180 grader i 1 ½ time.
Ta lokket av gryta, vend på innholdet og la retten stå i ovnen i nok en halvtime. Skum av eventuelt fett, smak til med salt og pepper. Til slutt rører du inn en neve grovhakket basilikum, merian eller bladpersille.
Server retten med kokte poteter, godt brød, ris eller en selleri- og potetpuré.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Fruktsalat med smak av sol
Fremgangsmåte
- Frukten deles opp og blandes med nøttekjerner.
- Den oppdelte frukten legges over i en egnet serveringsbolle og juicen helles over.
- Serveres med pisket krem eller vaniljeis.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig