Når du baker fisk i ovnen, går det fort, for du vil beholde mest mulig av saftigheten. Så med en gang det kommer antydning til hvite dråper (altså proteiner) på siden av fiskestykkene, så tar du fisken ut av ovnen. Da er fisken perfekt varmebehandlet.
Dagens rett

Foto: (from_my_point_of_view)
Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen
Ovnsbakt laks og hjemmelaget tzatziki er både vårlig og friskt.
27 Mai 2025 - 00:00
Olivenbakt laks med Tzatziki

Fremgangsmåte
- Olje, sitronsaft, salt og kajennepepper blandes og pensles på fiskestykkene.
- Bakes i ovn i ca 5 min ved 180°C. Ta ut av ovnen før de hvite proteinene pipler ut. Laksen kan med fordel være nesten rå i midten.
- Tzatziki:
- Agurken deles i to på langs og innmaten fjernes.
- Rives på det groveste og blandes med resten av ingrediensene.
- Server laks og tzatziki med lettkokt brokkoli og agurksskiver.
Tips: Om du bruker en magrere yoghurt, kan den med fordel helles over i et kaffefilter i ca 15 min for at tzatzikien blir noe fastere i konsistensen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Forsiden akkurat nå