Økokrim-mistanke stopper nye Ritz

Skien kommune stopper forsøket på ny drift av konkursgjengangeren Ritz.
Redaksjonen
10 November 2009 - 18:00

Saksbehandlingen har avslørt en bakmann med et langt økokriminelt rulleblad. Det framgår av en lengre utredning fra spesialrådgiver Eva Ulvin. Det skriver www.ta.no.

Etter omfattende undersøkelser avslår kommunen søknadene om skjenkerett og serveringsbevilling for de to nye stedene som var planlagt i det velkjente bar- og diskohuset i Kongensgate.

Stiller seg uforstående
Beslutningen ble offentlig i går og også gjort kjent for den offisielle søkerens advokat, Lars Eriksen i Oslo.

- Jeg stiller meg helt uforstående til disse opplysningene. De er helt ukjente for meg og min klient, sier Eriksen til TA.

Bak avslaget ligger det flere forretningsmessige uklarheter og forhold knyttet til andre personer som har vist seg å figurere i affæren.

Ble borte
Etter først å ha oppført to nye eiere bak driftsopplegget, ble opplysningene i søknadene endret. Den ene viste seg å ha vandelsproblemer i forhold til alkoholloven. En 24 år gammel tungrockmusiker i Oslo oppgis nå som eier i det engelskregistrerte foretaket som står bak Ritz drift LTD. Dette er det foreløpig siste selskapet i rekken av ulike aktører som har drevet i «Fengselsbakken», Kongensgate 10 i Skien. Nesten alle har hatt turbulent historikk og har gått konkurs, skriver ta.no.

Bannlyst
På et tidspunkt tidligere i høst - knyttet til en diskusjon med brannvesenet, bekreftet 24-åringen selv at den kjente konkursrytteren skulle delta i driften. Etter det stadfestet politiet at vedkommende hadde et rulleblad som gjør ham bannlyst i den seriøse, lovlige bransjen.

En rekke lovbrudd
I innberetningen fra 37-åringens siste restaurantkonkurs i Oslo for to år siden slås det fast at han begikk en rekke økokriminelle lovbrudd også der. Bostyret ba skifteretten ilegge vedkommende to års konkurskarantene. Og det fikk han 8. juli 2007, opplyser bobestyrer, advokat Morten Haugen til TA. Så vidt han vet er politisaken ikke avgjort ennå.

På vegne av ny driver
Ifølge Skien kommunenes undersøkelser har konkurskjenningen fra Oslo den siste tiden opptrådt i forhandlingene med det aktuelle Ritz-bryggeriet også på vegne av en ny driver som forbereder seg på å gjenåpne nattklubben Neon på Langbryggene i Skien.  37-åringen deltok også i samtalene med DnB Nor rundt leieavtalen på brygga, skriver Ulvin i notatet.

Trakk seg
Skjenkesøknaden ligger i Skien kommune nå. Mens TA skrev denne artikkelen lørdag ettermiddag, trakk den kommende, nye driveren sine bevillingssøknader. Han benekter på det sterkeste at han i det hele tatt kjenner konkursrytteren.

- Vi har funnet ut at det er for mange andre ting i lufta, så vi trekker søknaden, sier porsgrunnsmannen.

Gir opp
Spesialkonsulent Eva Ulvin sier til TA at hun ikke kjenner til om 37-åringen har operert i Skien før dette. Advokat Lars Eriksen sier at han nå vil drøfte situasjonen for nye Ritz med sin klient. Men etter å ha grovlest notatet og vedtaket fra Skien tror han at det vil bli vanskelig å gå videre med saken, sier han til ta.no.

TA har ikke klart å få kontakt med verken 37-årigen eller den offisielle eieren av Ritz drift LTD. Foretaket er registrert på en adresse utenfor Manchester i England.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her