Drikke
Nyhetene på polet september 2012 – Rødvin

Nyhetene på polet september 2012 – Rødvin

Aase E. Jacobsen
07 September 2012 - 10:32

Det er Rhône som er tema denne gangen, og da blir det naturlig nok mye godt i toppsjiktet fra appellasjoner som Hermitage, Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Cornas og Condrieu, altså både hvite og røde.

Felles for toppskårerne denne gangen er at de også prismessig befinner seg i 200 pluss-segmentet. Men så snakker vi altså om viner som både krever sitt fra matfølget og som gjerne bør eller kan legges til side noen år.

Det gjelder også en håndfull andre viner fra Beaujolais og lenger sør i Rhône. Samt to viner fra en relativt ukjent DOC fra Lazio i Italia, nemlig Cesanese del Piglio.

For umiddelbart konsum er det ikke så mye spennende nytt. Derimot opptil flere gode øl som absolutt er verdt å prøve ut.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 7. september 2012 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2012. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2012. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk)

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. september 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i
testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin

92p

Remizières Cuvée Emilie Hermitage 2010
Domaine des Remizières
Frankrike - Hermitage
98871 Vectura - kr 357,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Fondberg
Farge og duft: Dyp tett rød. Flott duft av mørke bær, mineraler og fat.
Smak: Fyldig anslag, veldig god konsentrasjon, god syre, flotte tanniner, en del fat, men vil dempe seg over tid, sitter veldig lenge med god fasthet i finishen. (2010)
Bruksområde: Kraftige retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En veldig ung vin som bør ligge noen år og tåler fint 20. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av druer fra 40 år gamle vinstokker, tradisjonell gjæringsprosess, 15-18 md. lagring i nye eikefat før tapping.
Bestill her:

91p

Courbis Cornas Champelrose 2009
Domaine Courbis
Frankrike - Cornas
98935 Skanlog - kr 239,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
B&R Wine
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Ung lovende duft med flott syrahpreg, mineraler, jordsmonn og litt fat.
Smak: Fyldig anslag, flott frukt, god syre, gode runde tanniner, fast finish, lang ettersmak. (2009)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En veldig ung vin som tåler fint 15 år til. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell gjæring og maserasjon i store tanker, fatlagret før tapping.
Bestill her:

90p

Niero Côte-Rôtie 2010
Rémi et Robert Niero
Frankrike - Côte-Rôtie
98766 Skanlog - kr 343,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Podium Wines
Farge og duft: Dyp tett rød. Ganske reduktiv duft men aner mye god bjørnebærfrukt samt mineraler.
Smak: Stor fylde i starten, veldig ung og lukket, stor fasthet, god syre, mye mineraler i finishen som også er veldig fast. (2010)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En lovende vin som bør legges til side og som vil holde i minst 10 år. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 95% Syrah, 5% Viognier
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert tankgjæring i ca. 3 uker, etter malolaktisk gjæring ble vinen fatlagret i 16 md. før tapping.
Bestill her:

89p

Domaine des Hauts Châssis Saint-Joseph 2010
F. Faugier
Frankrike - Saint-Joseph
99090 Skanlog - kr 215,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
SR Wine Import
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt reduktiv duft, mye mineraler, blomster.
Smak: Fyldig anslag, god konsentrasjon, fin sødme fine tanniner, veldig god karakter, flott syrahfrukt, sitter godt utover, lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En flott st joseph for de neste åtte årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldmaserasjon ved 6 °C i 3-4 dager før temperaturkontrollert gjæring og maserasjon ved 30-32 °C i 15-20 dager, malolaktisk gjæring i brukte fat.
Bestill her:

89p

Jean-Michel Stephan Côte-Rôtie 2010
Domaine Jean-Michel
Frankrike - Côte-Rôtie
53241 Vectura - kr 347,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Domaine Wines
Farge og duft: Dyp ung rød. Flott ung duft med fine bjørnebærtoner, veldig mineralsk.
Smak: Fyldig anslag, prikker litt, gode syrer, gode tanniner, frisk utover, lang ettersmak med godt bitt. (2010)
Bruksområde: Vilt, rødt kjøtt.
Vurdering: En god naturvinutgave fra denne appellasjonen. Tåler fint 10 år - minst. Godt kjøp. (2010)
Laget av: 90% Syrah, 10% Viognier
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Druene håndplukkes og lagres i 24 timer ved 5 °C før avstilking med påfølgende karbonisk maserasjon, tradisjonell temperaturkontrollert gjæring ved 31 °C, 12 md. lagring i franske eikefat, 9 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

88p

Louis-Claude Desvignes Morgon 2010
Louis Claude Desvignes
Frankrike - Morgon
99160 Skanlog - kr 160,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Boroli Vini
Farge og duft: Dyp ung kald rød. Fin ung lovende duft med god dybde, fint jordsmonnspreg.
Smak: Fyldig anslag, god syre, fine slanke tanniner, god frukt, fin saftighet, frisk utover, frisk fast finish. (2010)
Bruksområde: Lam, lyst kjøtt.
Vurdering: En god morgon for de neste 10 årene. (2010)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, 2 ukers gjæring og maserasjon, 14 md. modning i sementtanker, 6 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

88p

Jean-Claude Lapalu Côte de Brouilly 2010
Jean-Claude Lapalu
Frankrike - Côte de Brouilly
10755 Vectura - kr 174,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 7
Fondberg
Farge og duft: Dyp kald rød. Tydelig naturvinpreg, god fruktdybde, fint jordsmonnspreg, litt stall.
Smak: Stort bløtt anslag, god sødme, god frukt, fin syre, gode runde tanniner, fin fasthet utover, lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Lam, elg.
Vurdering: En god vin for de neste åtte årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av manuelt og selekterte druer, tradisjonell vinifikasjonsprosess, 8-9 md. modning før tapping, før salg ble vinen flaskemodnet i ca. 2 md.
Bestill her:

88p

Civitella Cru Cesanese del Piglio 2008
Casale Verde Luna
Italia - Lazio
98930 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Symposium Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin duft av modne bær, mørk frukt som svisker, jordsmonn og trevirke.
Smak: Fyldig anslag, god frukt, fin syre, gode tanniner, fast finish, sitter lenge. (2008)
Bruksområde: Rike lammeretter.
Vurdering: En flott vin for de neste sju årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Cesanese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker, 12 md. lagring i gamle franske eikefat for 1/3 av vinen, resten ble tankmodnet.
Bestill her:

88p

Bois de Pied Redal Châteauneuf-du-Pape 2009
Antoine Ogier
Frankrike - Châteauneuf-du-Pape
99143 Vectura - kr 209,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Vinordia
Farge og duft: Dyp klar rød. Fin ung duft med varme bærtoner, jordsmonn, trevirke, krydder, sjokolade, lær.
Smak: Bløtt anslag, god sødme, god frukt, fin syre, gode runde tanniner. Sitter godt utover, masse smak i finishen, lakris og sjokolade. (2009)
Bruksområde: Rødt kjøtt med mye smak.
Vurdering: En god vin for de neste åtte. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Grenache, 20% Syrah, 20% Cinsault
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, avstilking før pressing, tradisjonell gjæring med lang maserasjon, ikke fatlagret, kun ståltankmodnet før tapping.
Bestill her:

88p

Duseigneur Saint Joseph 2010
Bernard Duseigneur
Frankrike - Saint Joseph
99055 Vectura - kr 239,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Arvid Nordquist
Farge og duft: Dyp tett ung rød. Rik god duft med modne bjørnebær, mineraler og fat.
Smak: Fyldig anslag, god syre, følger duften, en del fat utover, fine faste tanniner, god sødme, sitter godt og lenge. (2010)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god vin om enn litt mye eik i øyeblikket, tåler fint åtte. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i sementtanker, kun naturlig gjær ble benyttet i gjæringsprosessen, før tapping ble vinen lagret 12 md. i franske eikefat.
Bestill her:

87p

De Antiochia Cesanese del Piglio Superiore 2008
Cantina Sociale Cesanese del Piglio
Italia - Lazio
93356 Interlope - kr 149,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Interlope
Farge og duft: Dyp kald rød. Moden duft med fine jordsmonnstoner, krydder, trevirke, svisker, lær.
Smak: Fyldig anslag, god bløthet, fin syre, store runde tanniner, sitter veldig godt med de samme tonene som i duften, lang ettersmak. (2008)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En spennende vin for de neste fem år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Cesanese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer ble avstilket før pressing, tradisjonell vinifikasjon i ståltanker med bl.a. 2 dagers maserasjon før 15 dagers gjæring og 10 dagers hvile på skallene, 12 md. lagring i store brukte fat (1300 ltr).
Bestill her:

87p

Seigneur de Fontimple Vacqueyras 2010
Vignerons de Caractere
Frankrike - Vacqueyras
98798 Cuveco - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Vinhuset NoFra
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung sødmefylt krydret duft, røde og mørke bær.
Smak: God frukt i starten, fin karakter, fint jordsmonnspreg, gode tanniner, fint lakrispreg mot slutten, lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Lam, vilt.
Vurdering: En god vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 55% Grenache, 40% Syrah, 5% Mourvèdre
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Karbonisk maserasjon for Grenache-andelen før 25 dagers gjæring i temperaturkontrollerte ståltanker, tankmodnet på bunnfallet i ca. 18 md. før tapping.
Bestill her:

87p

Richard Saint Joseph 2010
Herve & Marie-Thérèse Richard
Frankrike - Saint Joseph
10125 Vectura - kr 199,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Dyp ung rød. Ung fersk duft med noe mineralpreg, godt bærpreg.
Smak: Fyldig anslag, god konsentrasjon, litt ung og lukket fortsatt, god syre, fine slanke tanniner, frisk finish. (2010)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En og vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjonsteknikk med bl.a. 18 dagers gjæring i sementtanker, tappet ufiltrert, 6 md. lagring i 3. gangs brukte fat.
Bestill her:

87p

Dives Cesanese del Piglio Riserva 2008
Az. Agricola Marcella Giuliani
Italia - Lazio
98248 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Grapevine Beverage Selections
Farge og duft: Dyp ung rød. Ung litt lukket duft av mørke bær, jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god bløthet, fin syre, fine myke tanniner, sitter godt, fast finish. (2008)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En lovende vin for de neste åtte årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Cesanese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuelt høstede druer, 15 dagers gjæring i ståltanker, 12 md. fatlagring før tapping.
Bestill her:

87p

Domaine de Pierre Blanche Côte-Rôtie 2010
Dom. de Pierre Blanche/Xavier Mourier
Frankrike - Côte-Rôtie
98932 Cuveco - kr 299,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vinhuset NoFra
Farge og duft: Dyp ung rød. Fin ung duft med godt mineralpreg, kjøtt og trevirke, modne bjørnebær.
Smak: Fyldig anslag, god syre, runde tanniner, dempet frukt, tørker litt utover. (2010)
Bruksområde: Vilt med saus.
Vurdering: En litt fruktsvak, men veldig mineralsk vin for de neste åtte. Godt kjøp. (2010)
Laget av: 95% Syrah, 5% Viognier
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert tradisjonelt av delvis avstilkede druer, min. 20 dagers maserasjon, 12-18 md. fatlagring.
Bestill her:

86p

Domaine Alary Côtes du Rhône Villages Cairanne 2010
Daniel et Denis Alary
Frankrike - Cairanne
48900 Vectura - kr 149,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Domaine Wines
Farge og duft: Dyp ung rød. God duft med fin dybde, bra jordsmonnspreg.
Smak: Bløtt anslag, god moden frukt, fine tanniner litt varm utover, mye krydder i finishen. (2010)
Bruksområde: Vilt med saus.
Vurdering: En kraftig vin for de neste fem. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 70% Grenache, 20% Syrah, 10% Carignan
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Laget av druer fra 40 år gamle vinstokker, gjæret i sementtanker ved ca. 29 °C i 18 dager, 6 md. lagring i brukte eikefat før tapping.
Bestill her:

86p

Manoir du Carra Fleurie Vers le Mont 2010
F. Sambardier
Frankrike - Fleurie
98825 Vectura - kr 150,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Amka
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk duft, bra druepreg.
Smak: Mye bærfrukt fra starten, veldig god syre, fint bitt, sitter lenge, frisk lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende fleurie for de neste sju årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk (maceration carbonique).
Bestill her:

86p

Joseph Deshaires Fleurie Cuvée Prestige 2010
Joseph Deshaires
Frankrike - Fleurie
98768 Skanlog - kr 156,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Podium Wines
Farge og duft: Dyp ung rød. Ung og saftig duft med fint mineralpreg.
Smak: Bløtt anslag, god syre, saftig og frisk med fint bitt, fruktig utover. (2010)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god fleurie for de neste seks årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av selekterte druer, tradisjonell 9 dagers gjæring i ståltanker.
Bestill her:

86p

Barone di Valforte Montepulciano d'Abruzzo 2011
Tenute Barone di Valforte
Italia - Abruzzo
98967 Inter Logistikk - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
AR Wines
Farge og duft: Dyp tett ung rød. Ung fersk duft med mørke bær, jordsmonn.
Smak: God frukt fra starten, god syrlighet, runde tanniner, fersk og deilig frukt, sitter godt utover, lang ettersmak med god terroirkarakter. (2011)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En herlig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifikasjon i ståltanker hvor druene etter pressing ble kaldmaserert før gjæring, tradisjonell 15 dagers gjæring på skallene.
Bestill her:

85p

Feudi di San Gregorio
Feudi di San Gregorio
Italia - Campania
98964 Skanlog - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin duft av mørke bær, jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, fin syre, fint bitt, sitter godt utover, bra lengde. (UÅ)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 50% Primitivo, 30% Aglianico, 20% Negroamaro
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, skånsom pressing, tradisjonell temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, tankmodnet før tapping.
Bestill her:

85p

Domaine Périllière Signargues Vieilles Vignes 2010
Les Vignerons d'Estezargues
Frankrike - Côtes du Rhône
98813 Vectura - kr 125,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Better Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung litt lukket duft, mørke bær.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, god frukt, fin syre, runde tanniner, sitter bra med fin fasthet. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 80% Syrah, 20% Grenache
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av druer fra 30-50 år gamle vinstokker, 3-4 ukers tradisjonell gjæring ved lav temperatur i sement- og ståltanker, tappet ufiltrert.
Bestill her:

85p

Rocche Costamagna Barbera d'Alba Annunziata 2010
Rocche Costamagna
Italia - Piemonte
49472 Vectura - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Momentum
Farge og duft: Dyp ung rød. Syrlige røde bær, litt trevirke
Smak: Følger duften, bra syre, runde tanniner, sitter en stund med litt lær. (2010)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk i temperaturkontrollerte ståltanker.
Bestill her:

85p

Pierre André Châteauneuf-du-Pape 2009
Domaine Pierre André
Frankrike - Châteauneuf-du-Pape
98247 Inter Logistikk - kr 264,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Tramontana
Farge og duft: Dyp kald rød. Ok duft modne røde og mørke bær, litt jordsmonn.
Smak: Sødmefylt anslag, god syre, fine tanniner, saftig utover, sitter bra, frisk finish. (2009)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En grei chateauneuf, men ikke mer. Best innen fem år. Verd prisen. (2009)
Laget av: 80% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvèdre
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Laget av druer fra 130 år gamle vinstokker, tradisjonell vinifikasjon med lang maserasjonstid, 18 md. lagring i fat og tanker, tappet ufiltrert. Økologisk.
Bestill her:

84p

Rhodanienne Bouches du Rhône 2011
La Compagnie Rhodanienne
Frankrike - Rhône
98965 Skanlog - kr 96,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Podium Wines
Farge og duft: Dyp klar ung rød. Fin ung duft med røde og mørke bær, krydder.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, fin syre, bløte tanniner, leskende og saftig utover, sitter godt, fast finish. (2011)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 60% Grenache, 30% Merlot, 10% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med bl.a. temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, 15 dagers maserasjon.
Bestill her:

84p

Mas Louise Côtes du Rhône 2011
Bernard Duseigneur
Frankrike - Côtes du Rhône
99061 Vectura - kr 398,40 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Arvid Nordquist
Farge og duft: Dyp kald rød. God rund duft med modne mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, fin syre, rund og fruktig, bra bærfylde, fin syre, frisk og litt krydret utover, sitter godt. (2011)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god bib. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 50% Syrah, 50% Grenache
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon, spontangjæret i sementtanker, 4 ukers maserasjon, 8-12 md. tankmodning før tapping.
Bestill her:

84p

Louis Pascal Côtes du Ventoux 2010
Louis Pascal
Frankrike - Ventoux
98491 Skanlog - kr 119,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Transnordic
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung duft med en del fat.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, saftig og krydret, fine tanniner, sitter bra. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 80% Grenache, 20% Syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuelt høstede druer fra 40 år gamle vinstokker, avstilking før pressing, temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker.
Bestill her:

84p

Vinetti de Fiorini 2009
Vinetti de Fiorini
Italia - Toscana
98962 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Focus Beverages
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung duft med litt fat, mørke bær, også litt syrlig frukt.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, fin syre, fruktig utover, sitter bra, litt fat i finishen. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for det neste året. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker, modnet 12 md. i store fat før tapping og 3 md. flaskemodning.
Bestill her:

83p

Franck Massard El Mago Garnacha Tinto 2011
Franck Massard
Spania - Terra Alta
99163 Skanlog - kr 429,20 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Terroir
Farge og duft: Dyp kald klar rød. Litt reduktiv, men bra karakter.
Smak: Fyldig anslag, god konsentrasjon, fin bærfrukt, fin karakter, sitter godt utover, frisk finish. (2011)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En vin med god rustikk karakter for de neste to årene. Godt kjøp. (2011)
Laget av: Garnacha
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker.
Bestill her:

83p

Saint-Désirat La Syrah 2010
Cave Saint-Désirat
Frankrike - Ardèche
45332 Vectura - kr 109,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Christiania Vin & Brennevin
Farge og duft: Dyp ung rød. Litt reduktiv.
Smak: Som duften, men god frukt under, bra syre, fint bitt. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En vin som trenger en del luft, er litt sjarmløs akkurat nå. Vel verd prisen. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, ikke fatlagret, kun 8 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

83p

Brunel Soul of Syrah
André Brunel
Frankrike
90773 Skanlog - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Buys International
Farge og duft: Dyp kald rød. Myk saftig skogsbærduft, litt modent preg.
Smak: Småfyldig anslag, god syre, ung og fersk, fint bitt, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En helt ok vin for det neste året. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, gjæret temperaturkontrollert i ståltanker, kun naturlig gjær ble benyttet, før tapping ble vinen tankmodnet i 11 md.
Bestill her:

83p

Camporotondo Barbera d'Asti Superiore 2008
Camporotondo
Italia - Piemonte
49963 Skanlog - kr 165,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Pernod Ricard Norway
Farge og duft: Dyp tett rød. Fin ung duft av mørke bær, trevirke.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, tørker litt utover, litt mye trevirke. (2008)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En litt fapreget vin for nåkonsum. Verd prisen. (2008)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon med bl.a. temperaturkontrollert gjæring i 10 dager, lagret 12 md. i franske eikefat før tapping, deretter 6 md. flaskemodning.
Bestill her:

82p

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2011
Concha y Toro
Chile - Central Valley
98043 Cuveco - kr 359,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Concha y Toro
Farge og duft: Dyp kald rød. Søtlig lakrisduft, bra bærpreg.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, bløt syre, bløte tanniner, ren og god utover, lett fasthet i finishen. (2011)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En god chilensk bib. Godt kjøp. (2011)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, deler av vinen ble modnet i amerikanske eikefat før tapping.
Bestill her:

82p

Fromont Côtes du Rhône 2011
Famille Fromont
Frankrike - Rhône
98780 Cuveco - kr 374,40 (300cl)
Basisutvalg, kategori 2
Best Cellars
Farge og duft: Dyp kald rød. Ok saftig duft, litt moden/kokt i frukten.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, fin syre, fine tanniner, frisk finish. (2011)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En god bib. Godt kjøp. (2011)
Laget av: 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre, 10% Carignan
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, ikke fatlagret før tapping. Økologisk.
Bestill her:

82p

Séminaire Côtes du Rhône 2011
EARL Denis Pouizin
Frankrike - Côtes du Rhône
98960 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Domaine Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt reduktiv duft.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, god syre, ok fylde, sitter en stund. (2011)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En veldig fersk og litt uferdig vin. Innen et år. Vel verd prisen. (2011)
Laget av: 80% Grenache, 20% Syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Laget av druer fra 15-35 år gamle vinstokker, tradisjonell gjæring i 14 dager i sementtanker, tankmodnet i 12 måneder, tappet ufiltrert.
Bestill her:

82p

Il Sestante Ripasso Valpolicella Superiore I Pianeti 2010
Tommasi
Italia - Veneto
59494 Cuveco - kr 155,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Interbrands Norge
Farge og duft: Dyp klar ung rød. Røde modne bær, litt stall.
Smak: Saftig enkelt anslag, en del sødme, frisk finish. (2010)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En litt enkel ripasso for de neste to årene. Verd prisen. (2010)
Laget av: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon etter ripasso-metoden som innebærer bl.a. at ferdig vin legges på restene etter amaroneproduksjonen for en annengangsgjæring. Før tapping ble vinen lagret i store (65 hl) slavonske eikeliggere.
Bestill her:

81p

Due Palme Squinzano 2010
Cantine Due Palme
Italia - Puglia
20136 Skanlog - kr 110,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Cellars
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung duft med noe fatkrydder over modne mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, en del sødme, men bra frukt, ok syre, bløte tanniner. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En rund og lettdrikkelig vin for nåkonsum. Verd prisen. (2010)
Laget av: 80% Negroamaro, 20% Malvasia Nera
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av selekterte druer som ble skånsomt presset, 14 dagers gjæring og maserasjon ved 20 °C i roterende horisontale ståltanker, malolaktisk gjæring i fat fra Allier og Tronçais, deretter fatlagring i ca. 6 md og flaskemodning i 4 md.
Bestill her:

81p

Lion's Lair Shiraz 2011
Leeuwenkuil Family Vineyards
Sør-Afrika - Swartland
98366 Cuveco - kr 114,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Dyp klar kald rød. Ung duft med noe fatkrydder, mørke bær.
Smak: Bærfruktig anslag, fine tanniner, ok syre, sitter bra. (2011)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En ok vin for nåkonsum. Verd prisen. (2011)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Druene avstilkes før forsiktig pressing, gjæret i ståltanker, regelmessig overpumping, 9 md. modning i franske eikefat.
Bestill her:

80p

Vincent Bouquet Rouge de France 2011
Vincent Bouquet
Frankrike
98444 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Interbrands Norge
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk duft av mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, ok frukt, ok syre, lett bitt, men litt "uferdig" i stilen. (2011)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En litt for fersk vin. Nå. Verd prisen. (2011)
Laget av: Tannat, Garnacha, Marselan, Carignan
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Maskinhøstede druer, etter pressing gjæres mosten i ca. 2 uker, malolaktisk gjæring i ståltanker, tankmodnet før filtrering og tapping.
Bestill her:

80p

La Ferme des Sept Lunes Saint-Joseph 2010
Jean Delobre
Frankrike - Saint-Joseph
98767 Skanlog - kr 248,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Podium Wines
Farge og duft: Dyp tett ung rød. Veldig spesiell duft, syltet bjørnebærfrukt, noe oksidasjon.
Smak: Saftig anslag, god syre, en del bittertoner kommer mer og mer utover, ikke vellykket. (2010)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: To flasker prøvet. Trolig feil. Knapt verd prisen. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, 30 dagers gjæring, deretter ble vinen modnet før tapping. Økologisk.
Bestill her:

79p

Le Cellier des Princes Vaucluse 2011
Le Cellier des Princes
Frankrike - Vaucluse
98771 Skanlog - kr 89,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Concealed Wines
Farge og duft: Dyp klar rød. Saftig duft, røde bær, enkel.
Smak: Følger duften, ok syre, sitter noe. (2011)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En litt enkel vin for nåkonsum. Verd prisen. (2011)
Laget av: 70% Grenache, 10% Syrah, 10% Carignan, 10% Caladoc
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk i ståltanker, ikke fatlagret, kun tankmodnet før salg.
Bestill her:

79p

Martinelli Ca Boscolo Negroamaro Salento
Vinicola Martinelli
Italia - Puglia
98868 Vectura - kr 359,70 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Arvid Nordqvist
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt moden jordlig duft, mørke modne bær.
Smak: Bløtt anslag, myk tvers gjennom, bløt syre, litt friskhet mot slutten, samt lett bitt. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En helt grei vin. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Negroamaro
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, 8-12 dagers gjæring i temperaturkontrollerte ståltanker, 6 md. tankmodning før tapping.
Bestill her:

79p

Shaky Leaf California Zinfandel 2011
Shaky Leaf Family Vineyards
USA - Californa
99162 Skanlog - kr 384,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Wine Works
Farge og duft: Dyp klar rød. Fin duft av modne røde og mørke bær, krydder.
Smak: Bløtt anslag, bløt stil, bløt syre, tar seg litt opp utover, noe sødme i finishen, en tanke emmen. (2011)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En helt grei bib. Verd prisen. (2011)
Laget av: 95% Zinfandel, 5% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk i temperaturkontrollerte ståltanker, før tapping ble vinen gitt et kort opphold i eikefat.
Bestill her:

78p

Santa Rita Reservado Cabernet Sauvignon
Viña Santa Rita
Chile - Central Valley
98966 Vectura - kr 339,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinoble
Farge og duft: Dyp moden rød. Litt syltet bærpreg, moden og bløt, noe urter.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, bløt syre, moden i stilen, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En litt enkel chilensk bib. Verd prisen? (UÅ)
Laget av: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med bl.a. 7 dagers maserasjon.
Bestill her:

78p

Mandorla Negroamaro Primitivo Puglia 2011
Barone Montalto
Italia - Puglia
98919 Cuveco - kr 89,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Organic Wines Larex
Farge og duft: Dyp kald rød. Søtlig enkel duft, men ren.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, bløt tvers gjennom, enkel. (2011)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel vin for nåkonsum. Verd prisen? (2011)
Laget av: 70% Negroamaro, 30% Primitivo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret i ståltanker, 6 dagers maserasjon ved 28 °C, daglige overpumpinger, 60% av vinen ble lagret i en begrenset periode i franske og amerikanske eikefat.
Bestill her:

78p

Piccini Memoro Rosso
Piccini
Italia
98963 Vectura - kr 359,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Fondberg
Farge og duft: Dyp kald rød. Søtlig jordlig duft, modne bær, fat.
Smak: Bløtt anslag, mangler noe syre, litt slapp, rund i frukten, en del fatkrydder i finishen, litt tørr. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel vin for nåkonsum. Verd prisen? (UÅ)
Laget av: 40% Primitivo, 30% Montepulciano, 20% Nero d'Avola, 10% Merlot
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Druer fra 4 ulike regioner ble vinifiert separat før blanding, Montepulciano-andelen ble for øvrig fatlagret i 12 md.
Bestill her:

78p

Stellar Organics Merlot 2011
Stellar Winery
Sør-Afrika - Western Cape
98365 Vectura - kr 111,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Haugen-Gruppen
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt kokt duft, litt asfalt, tjære, moden mørk frukt.
Smak: Bløtt anslag, ok friskhet, rund munnfølelse, litt jordlighet og noe friskhet mot slutten. (2011)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel vin for nåkonsum. Knapt verd prisen. (2011)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, modnet i ståltanker med franske eikestaver før tapping.
Bestill her:

76p

Tavernello Sangiovese 2011
Caviro
Italia - Emilia-Romagna
98961 Vectura - kr 319,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Ekjord
Farge og duft: Dyp klar rød. Litt syltetøy og fat.
Smak: Bløtt anslag, saftig med ok friskhet, bløte tanniner, litt rustikk utover, enkel. (2011)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel vin for nåkonsum. Knapt verd prisen. (2011)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell temperaturkontrollert gjæring i store ståltanker, tappet ulagret.
Bestill her:

76p

Fleur Paradis 2010
Groupement de Vignerons d'Aquitaine
Frankrike - Bordeaux
98928 Vectura - kr 327,10 (300cl)
Basisutvalg, kategori 2
Optimum
Farge og duft: Dyp kald rød. Enkel duft med noe krydder og bærpreg.
Smak: Bløtt anslag, mangler noe frukt, noe friskhet og lett bitt utover. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel bib. Knapt verd prisen. (2010)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, 6 md. tankmodning før tapping.
Bestill her:

76p

Castelforte Appassimento 2010
Cantine Riondo
Italia - Veneto
97681 Cuveco - kr 389,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINO
Farge og duft: Dyp kald rød. Enkel søtladen duft.
Smak: Sødmefylt anslag, enkel tvers gjennom, saftaktig, lett bitt i finishen. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En vin for de som liker det søte. (2010)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifikasjon bl.a. med tørking av druene, langsom gjæring og lang maserasjon, lagret 12 md. i eikefat før tapping.
Bestill her:

75p

Sessa Vesuvio 2011
Caputo
Italia
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her