Nyhetene på polet november 2010 - Røde bag-in-box

Redaksjonen
04 November 2010 - 16:28

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Røde bag-in-box

(84p)
Natale Verga Montepulciano d'Abruzzo 2008
Natale Verga
Italia - Abruzzo
51739 VSD - kr 318,30 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Scan Vin
Farge og duft: Dyp ung rød. Ok duft, jordsmonnspreget med røde og mørke bær, litt rustikk.
Smak: Bra fylde i starten, fin syre, rund og lettdrikkelig med bra karakter, sitter godt med fin friskhet samt noe stall og jordsmonn i finishen. (2008 BiB)
Bruksområde: Gryter, grillmat.
Vurdering: En vellaget boksvin. Nå. Meget godt kjøp. (2008 BiB)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(84p)
Moncaro Montepasso
Moncaro
Italia - Marche
15725 Vectura - kr 385,00 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinkjelleren
Farge og duft: Tett dyp rød. Relativt rik duft med mye jordsmonn, modne mørke bær.
Smak: Bra fylde i starten, god frukt, fin lett sødme, god munnfull, fin syre, moden frukt, myke tanniner, men likevel godt bitt i finishen, også noe bærsødme. (UÅ BiB)
Bruksområde: Gryter, grillmat.
Vurdering: En vellykket boksvin. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ BiB)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i store og små franske eikefat
Bestill her:

÷ (83p)
Trapiche Zaphy Cabernet Sauvignon Syrah
Bodegas Trapiche
Argentina - Cuyo
52302 Vectura - kr 249,90 (200cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Dyp ung rød. Fin ung frisk duft med friske bærtoner og lett sødme.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk med fin syre, fine tanniner, lett sødme fra sjokolade, fint bitt utover, sitter bra. (UÅ BiB)
Bruksområde: Lettere retter.
Vurdering: En ren, frisk og god boksvin. Nå. Godt kjøp. (UÅ BiB)
Laget av: 80% Cabernet Sauvignon, 20% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
Danie's Backyard Blend 2008
Danie Malan
Sør-Afrika - Swartland
59783 Trebuchet - kr 389,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Excellars
Farge og duft: Dyp varm rød. Modne solbær,noe fat, sjokolade.
Smak: Bløtt anslag, myk og sødmefylt, bløt men bra syre, lett bitt i finishen, også mye sødme, litt varm i frukten, men sitter godt. (2008 BiB)
Bruksområde: Kosevin.
Vurdering: En bløt og rund boksvin. Nå. Godt kjøp.. (2008 BiB)
Laget av: 58% Tinta Barocca, 38% Shiraz, 2% Touriga Nacional, 2% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. lagring i franske- og amerikanske eikefat
Bestill her:

÷ (82p)
Da Luca Barbera 2008
MGM Mondo del Vino
Italia - Piemonte
15721 Cuveco - kr 299,90 (225cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Cellars
Farge og duft: Dyp ung rød. Moden jordsmonnspreget duft med litt mokka.
Smak: Bløtt anslag, god syre, god frukt, saftig og frisk med lett bitt utover, noe mokkasødme i finishen. (2008 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En helt grei boksvin. Nå. Godt kjøp. (2008 BiB)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 md. lagring for 20% av vinen i franske eikefat
Bestill her:

÷ (81p)
Odfjell Armador Cabernet Sauvignon Carmenère
Odfjell Vineyards
Chile - Central Valley
52470 Vectura - kr 326,60 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vingruppen Norge
Farge og duft: Dyp kald rød. Moden duft av mørke bær, jord og litt sjokolade.
Smak: Bløtt anslag, veldig bløt og moden med ok syre og fin friskhet i finishen. (UÅ BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig og rund boksvin med bra friskhet. Nå. Godt kjøp. (UÅ BiB)
Laget av: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (81p)
Pasqua Colori d'Italia Corvina 2009
Pasqua
Italia - Veneto
52788 VSD - kr 339,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bibendum
Farge og duft: Dyp kald rød. Noe fat og mokka i duften.
Smak: Bløtt anslag, fruktig og frisk men også en del mokkasødme som gjør den litt enkel. (2009 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En veldig folkelig vinstil, men likevel god. (2009 BiB)
Laget av: 100% Corvina
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-7 md. fatlagring for 10% av vinen
Bestill her:

(76p)
Åkesson Terra dell'Oro Merlot Syrah 2009
Peter Mertes Weinkellerei
Italia - Sicilia
15719 Vectura - kr 349,70 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
ProVino
Farge og duft: Dyp rød. Litt stall og mørke bær i duften, litt ufrisk.
Smak: Bløtt anslag, moden og ufrisk i frukten, men ok syre, bløte runde tanniner.(2009 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Ikke heltvellykket boks. Nå. (2009 BiB)
Laget av: 60% Merlot, 40% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 md. lagring i franske eikefat
Bestill her:

(75p)
Amore Passo Malvasia Nera Primitivo 2009
MGM Mondo del Vino
Italia - Puglia
15727 VSD - kr 369,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
WineWorks
Farge og duft: Tett dyp rød. Søtlig lett jordlig duft.
Smak: Bløtt søtlig anslag, mye sødme, litt slapp i frukten, veldig moden, ok syre, emmen finish. (2009 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En søtladen vin i Doppio Passo-klassen. Nå. (2009 BiB)
Laget av: 70% Malvasia Nera, 30% Primitivo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 80% av vinen er begrenset fatlagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her