Nyhetene på polet mars 2006

For den som liker det søte, byr marsnyhetene fra polet på paradisiske tilstander.
Redaksjonen
03 Mars 2006 - 08:04

Dessertviner er Vinmonopolets såkalte fokusområde i mars, og det med ikke mindre enn 23 nye viner. Siden utvalget i fullsortiment fra før av var relativt begrenset, er selvsagt tilskuddet gledelig for det er mye godt blant nyhetene. Men dessertvin er for de aller fleste noe som nytes i sjeldne og små mengder. De forutsetter en dessert eller at de fungerer som dessert i seg selv. Dagens fokus på karbohydrater begrenser ytterligere forbruket av søte viner. Faren for at vinene fort går i glemmeboken er derfor stor. Spesielt siden flere av dem har en prislapp som er langt utenfor rekkevidde for de fleste.

Men Arzimo Passito 2004 er en godbit som både den søtsnåle, den som foretrekker dempet sødme og den som ikke tåler dype innhugg i vinbudsjettet kan enes om. Dessuten to usedvanlig og nærmest uforståelig gode kjøp: Oster Eiswein 2004 og Geil Bechtheimer Heiligkreuz Huxelrebe Beerenauslese 2004. Søte viner som eiswein og beerenauslese lages nemlig i ytterst begrensete mengder hvilket forklarer de vanligvis høye prisene. Med så lave priser kan de fleste unne seg noen søte dråper, og kjøp gjerne noen ekstra flasker i påvente av fremtidige familiedramaer. Den eksepsjonelle Monzinger Halenberg Riesling Beerenauslese 2003 fra en av Nahes og Tysklands beste rieslingtolkere krever imidlertid ikke bare godt med grunker men også god tid.

På den tørre hvite side er det riesling som tar kaka med den supre Terra Montosa Riesling 2004. Georg Breuer-fansen har med denne fått et nytt objekt å strekke seg etter siden produsentene allerede er representert med tre "enklere" viner i pollista. I under-hundre-kroner-segmentet er det også godbiter som Dagobert Riesling 2004 og Malat Göttweiger Berg Grüner Veltliner 2004.

Mens vinteren fortsatt har et godt grep, leter de fleste etter rødt påfyll. Nyhetene byr imidlertid ikke på noen bomber. De beste kjøpene er Campo Santa Lena Valpolicella Classico 2003 samt de rimelige vinene Torino Coleccion Cabernet Sauvignon 2005, Ch. de Meaux 2004 og Ferliga Montepulciano d'Abruzzo 2004.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 4. mars 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mars 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mars 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet mars 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet mars 2006 - fokusområde dessertvin

 

Del 2: Nyhetene på polet mars 2006 - musserende og hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet mars 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her