Nyhetene på polet mars 2006

For den som liker det søte, byr marsnyhetene fra polet på paradisiske tilstander. Her får du servert de 23 nye dessertvinene.
Redaksjonen
03 Mars 2006 - 08:03

Dessertviner er Vinmonopolets såkalte fokusområde i mars, og det med ikke mindre enn 23 nye viner. Siden utvalget i fullsortiment fra før av var relativt begrenset, er selvsagt tilskuddet gledelig for det er mye godt blant nyhetene. Men dessertvin er for de aller fleste noe som nytes i sjeldne og små mengder. De forutsetter en dessert eller at de fungerer som dessert i seg selv. Dagens fokus på karbohydrater begrenser ytterligere forbruket av søte viner. Faren for at vinene fort går i glemmeboken er derfor stor. Spesielt siden flere av dem har en prislapp som er langt utenfor rekkevidde for de fleste.

Men Arzimo Passito 2004 er en godbit som både den søtsnåle, den som foretrekker dempet sødme og den som ikke tåler dype innhugg i vinbudsjettet kan enes om. Dessuten to usedvanlig og nærmest uforståelig gode kjøp: Oster Eiswein 2004 og Geil Bechtheimer Heiligkreuz Huxelrebe Beerenauslese 2004. Søte viner som eiswein og beerenauslese lages nemlig i ytterst begrensete mengder hvilket forklarer de vanligvis høye prisene. Med så lave priser kan de fleste unne seg noen søte dråper, og kjøp gjerne noen ekstra flasker i påvente av fremtidige familiedramaer. Den eksepsjonelle Monzinger Halenberg Riesling Beerenauslese 2003 fra en av Nahes og Tysklands beste rieslingtolkere krever imidlertid ikke bare godt med grunker men også god tid.

På den tørre hvite side er det riesling som tar kaka med den supre Terra Montosa Riesling 2004. Georg Breuer-fansen har med denne fått et nytt objekt å strekke seg etter siden produsentene allerede er representert med tre "enklere" viner i pollista. I under-hundre-kroner-segmentet er det også godbiter som Dagobert Riesling 2004 og Malat Göttweiger Berg Grüner Veltliner 2004.

Mens vinteren fortsatt har et godt grep, leter de fleste etter rødt påfyll. Nyhetene byr imidlertid ikke på noen bomber. De beste kjøpene er Campo Santa Lena Valpolicella Classico 2003 samt de rimelige vinene Torino Coleccion Cabernet Sauvignon 2005, Ch. de Meaux 2004 og Ferliga Montepulciano d'Abruzzo 2004.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 4. mars 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mars 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mars 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet mars 2006

>>>

Del 1: Nyhetene på polet mars 2006 - fokusområde dessertvin

 

Del 2: Nyhetene på polet mars 2006 - musserende og hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet mars 2006 - rødvin

Dessertvin:

Monzinger Halenberg Riesling Beerenauslese 2003
Weingut Emrich-Schönleber
Tyskland - Nahe
20540 VSD - kr 799,30 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Flott dyp gul. Rik duft med mengder av friske grønne toner, lime, hon nin, urter og utrolig gode mineraltoner.
Smak: Edel fra første stund, følger duften veldig godt, gode sødmetoner helt ut i slutten som er rik og god. (2003)
Mat: Alene, skarpe oster.
Vurdering: En meget rik søtvin som vil holde i minst ti år til og som har sin pris. Verd prisen? 94 p (2003)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷
Arzimo Passito 2004
La Cappuccina
Italia - Veneto
20928 Vectura - kr 122,10 (50cl)
Basisutvalg (Basis)
Red & White
Farge og duft: Brungyllen. Deilig duft av aprikos, ferskenskall og honning.
Smak: Fin sødme i anslaget, god friskhet i midten, sødmen sitter lenge. (2004)
Mat: Friske bærdesserter, alternativ aperitiff for de som liker det søte.
Vurdering: En lettlikendes søtvin. Best innen to år. Meget godt kjøp. 90 p (2004)
Laget av: 100% Garganega
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Ch. de Myrat 2002
Comte Jacques de Pontac
Frankrike - Barsac
20532 Vectura - kr 320,50 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Gyllen. Flott duft av honning, tørket frukt, nøtter, trevirke og jordsmonn/mineraler.
Smak: Fin elegant smak meed bra konsentrasjon, sitter godt i munnen. (2002)
Mat: Bær-, frukt- og nøttebaserte desserter.
Vurdering: Drikk innen seks år.Godt kjøp. 90 p (2002)
Laget av: 88% Semillon, 8% Sauvignon Blanc, 4% Muscadelle
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 16 md. fatlagring
Bestill her:

÷
Ch. Coutet 1996
Soc. Civ. du Ch. Coutet
Frankrike - Barsac
20632 VSD - kr 395,60 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Bibendum
Farge og duft: Mørk gyllen. Noe utviklet sødme fra tørkete bær/frukt, ferskenskall og honning.
Smak: Flott sødme i anslaget, moden karakter, snev av botrytis og eik i finishen. (1996)
Mat: Elegante desserter.
Vurdering: En edel søtvin som holder i seks år til. Godt kjøp. 90 p (1996)
Laget av: 75% Semillon, 23% Sauvignon, 2% Muscadelle
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. lagring i 225 liters eikefat
Bestill her:

÷
Weinrieder Hölzler Welschriesling Eiswein 2004
Weinrieder
Østerrike - Niederösterreich
20535 VSD - kr 220,20 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Best Buys International
Farge og duft: Gull med innslag av grønt. Ung frisk søtlig duft med fint jordsmonspreg.
Smak: Søt og edel med flotte syrer og deilige toner av tørket frukt i finishen som er utrolig frisk og god. (2004)
Mat: Alt innen bær og frukt, også kaker med krem.
Vurdering: Enhver bløtkake løftes til himmelske høyder av denne vinen som holder i minst seks år til. Meget godt kjøp. 91 p (2004)
Laget av: 100% Welschriesling
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Oremus Tokaji Aszú 6 Puttonyos 1999
Tokaj-Oremus
Ungarn - Tokaji
20554 VSD - kr 390,40 (50cl)
Basisutvalg (Parti)
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Gull. Flott duft av gule epler, lime, urter, honning samt mineraler.
Smak: Meget søtt anslag med de samme tonnene som i duften, edel finish. (1999)
Mat: Rike desserter, ikke sjokolade.
Vurdering: En stor og søt vin som holder i minst fem år til, mest trolig mye lenger enn det. Meget godt kjøp. 90 p (1999)
Laget av: 80% Furmint, 20% Hárslevelü
Alkoholinnhold: 9,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 30 md. fatlagring, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Kloster Eberbach Rüdesheimer Berg Schlossberg Riesling TBA 1995
Kloster Eberbach
Tyskland - Rheingau
20541 Vectura - kr 547,90 (50cl)
Basisutvalg (Parti)
Vectura
Farge og duft: Dyp gullgul. God duft av epler, honning, urter og en del petroleum.
Smak: Følger duften, edel stil, balansert sødme, elegant finish. (1995)
Mat: Allround friske desserter.
Vurdering: Nydelig nå og de neste seks årene. Verd prisen. 90 p (1995)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 120 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Zeltinger Himmelreich Riesling Eiswein 2004
Weingut Selbach-Oster
Tyskland - Mosel
20539 VSD - kr 470,20 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Middels dyp gul. Meget elegant duft av epler, lime, tropisk frukt og mineraler.
Smak: Følger duften og er rett og slett nydelig tvers gjennom, sitter lenge. (2004)
Mat: Alene.
Vurdering: En svært god søtvin som helst bør ligge to år før den nytes. Vil holde i minst ti år til. Verd prisen. 93 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Scharzhofberger Riesling Eiswein 2002
Reichgraf von Kesselstatt
Tyskland - Saar
20553 Vectura - kr 749,40 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Jensen & Co
Farge og duft: Gyllen. Elegant søt duft av lime, sitrus, gule epler, honning og mineraler samt snev av petroleum.
Smak: Følger duften, rik og søt med oppfriskende syrlighet, sitter godt og lenge. (2002)
Mat: Allround dessertvin.
Vurdering: Deilig nå og de neste seks årene. Verd prisen? 90 p (2002)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Beerenauslese 2004
Weingut Robert Weil
Tyskland - Rheingau
20105 VSD - kr 1 100,20 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gyllen. Rik nærmest mektig duft men likevel med en god porsjon eleganse, fine mineraltoner under all sødmen.
Smak: Søtt anslag, elegante frukttoner, lang frisk ettersmak med fin sødme. (2004)
Mat: Frukt- og bærdesserter.
Vurdering: En stor vin som vil utvikle seg videre i minst åtte år. Høy pris. 93 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Oster Eiswein 2004
Andreas Oster Weinkellerei
Tyskland - Pfalz
20930 Vectura - kr 90,30 (50cl)
Basisutvalg (Basis)
Strag
Farge og duft: Ung flott gul. Elegant duft av epler i riktig monn, sitrus, noe tropisk samt honning.
Smak: Ren søt smak med god balanse og deilig ettersmak. (2004)
Mat: Frukt og bær.
Vurdering: Deilig nå og de neste fire årene. Et usedvanlig godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 40% Sylvaner, 35% Scheurebe, 25%, 25% Huxelrebe
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Produksjon/lagringhos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+
Geil Bechtheimer Heiligkreuz Huxelrebe Beerenauslese 2004
Weingut Oekonomierat Johann Geil
Tyskland - Rheinhessen
33435 Vectura - kr 99,10 (37,5cl)
Basisutvalg (Basis)
Flaaten
Farge og duft: Ung lys gulgrønn.Ung duft av eple, urter og lime.
Smak: Frisk søt smak med god balanse, sitter en god stund. (2004)
Mat: Frukt og bær.
Vurdering: En god vin de neste fire årene. Usedvanlig godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 100% Huxelrebe
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Moulin Touchais 1993
Vignobles Touchais
Frankrike - Coteaux du Layon
30439 Cuveco - kr 249,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gul med grønt. Fin duft av tropisk frukt, lime, flint og mineraler.
Smak: Friskt søtlig ansalg, bra balanse mot duften, sitter godt med en edel finish. (1993)
Mat: Lettere desserter, patéer.
Vurdering: God nå men holder i fem år til. Meget godt kjøp. 89 p (1993)
Laget av: 100% Chenin Blanc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun flaskemodnet (144 md.) før salg
Bestill her:

+
Bonotto Raboso Passito
Tenuta Bonotto delle Tezze
Italia - Veneto
20737 Vectura - kr 200,40 (50cl)
Basisutvalg (Basis)
Vectura
Farge og duft: Purpurrød. Duften er pakket med søte solbær, urter og lakris.
Smak: Intens smak med de samme tonene som i duften, mye mørke bær i finishen soim er ørlite stram. (UÅ)
Mat: Bær- og fruktbaserte desserter med krem.
Vurdering: Best nå. Vel verd prisen. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% Raboso
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i franske eikefat, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Haas Moscato Rosa 2003
Franz Haas
Italia - Alto Adige
20537 Marinexpress - kr 155,00 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Mondovino
Farge og duft: Dyp mørk rød. Søt duft av røde bær, urter, kirsebær og solbærblader.
Smak: Frisk god og elegant smak med særlig fint preg av søte røde bær, sitter godt. (2003)
Mat: Desserter med friske røde bær.
Vurdering: Deilig nå og de neste fire årene.Godt kjøp. 89 p (2003)
Laget av: 100% Moscato Rosa
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Nes Passito di Pantelleria 2004
Duca di Castelmonte
Italia - Sicilia
20536 Vectura - kr 219,30 (50cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Gyllenbrun med lys kant. Kraftig duft av tørket frukt mot tropisk, urter og snev av trevirke.
Smak: Følger duften, frisk i midten og noe sødme i finishen. (2004)
Mat: Kaker med bær og nøtter.
Vurdering: En vellykket søtvin som nytes nå og de neste tre årene. Godt kjøp. 88 p (2004)
Laget av: 100% Moscato di Alessandria (=Zibibbo)
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Ch. Doisy Daëne 2002
Pierre et Denis Dubourdieu
Frankrike - Sauternes
20631 Cuveco - kr 402,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Dyp gyllen. Fin søtlig elegant duft av tropisk frukt, honning, mineraler og botrytis.
Smak: Følger duften med fine søtlige toner som holder seg helt ut i slutten, god fylde men den har ikke med seg elegansen fra duften. (2002)
Mat: Skarpe oster.
Vurdering: Drikk innen seks år. Verd prisen? 87 p (2002)
Laget av: 80% Semillon, 20% Sauvignon
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring i ny eik
Bestill her:

+
Ch. Dereszla Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2000
Dereszla
Ungarn - Tokaji
20533 Vectura - kr 292,60 (50cl)
Basisutvalg (Parti)
Granqvist
Farge og duft: Gyllen. God duft av honning, tropisk frukrt, sitrus og noe lakk.
Smak: Søt med fint edelt preg, lang søt finish. (2000)
Mat: Rike bær- og fruktdesserter, gjerne kaker.
Vurdering: God nå og de neste sju år. Godt kjøp. 88 p (2000)
Laget av: 75% Furmint, 25% Harslevelü
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. lagring i ungarske og franske eikefat, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Kapi Tokaji Aszú 6 Puttonyos 1999
Disznókó
Ungarn - Tokaji
20552 VSD - kr 645,50 (50cl)
Basisutvalg (Parti)
Vinarius
Farge og duft: Dyp gyllen. Rik litt tung søtlig duft med undertoner av blomster og honning-
Smak: Følger duften, sitter godt og lenge med stor sødme. (1999)
Mat: Rike desserter med en del krem men ikke sjokolade.
Vurdering: Deilig nå og de neste sfem år. Verd prisen? 89 p (1999)
Laget av: 100% Furmint
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 30 md. fatlagring (20% nye fat), 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Leitz Rüdesheimer Berg Schlossberg Riesling TBA 2004
Weingut Leitz
Tyskland - Rheingau
20550 VSD - kr 758,70 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Record Vinimport
Farge og duft: Gyllen. Stor nesten mektig duft av epler, aprikos, fersken og honning samt blomster.
Smak: Fyldig anslag med de samme aromaeen som i duften, god søt finish. (2004)
Mat: Friske desserter.
Vurdering: God nå og de neste seks årene. Verd prisen? 89 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 9 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Rubioso Passito 2004
Anna Spinato
Italia - Veneto
20926 Vectura - kr 158,50 (50cl)
Basisutvalg(Basis)
Grapevine
Farge og duft: Tett ung blårød. Søt duft av unge røde bær samt tørket frukt og urter.
Smak: Søtlig litt stram smak med fin finish. (2004)
Mat: Desserter med røde bær.
Vurdering: En sjelden rase som er perfekt til blindsmakinger og best innen tre år. Verd prisen. 86 p (2004)
Laget av: 100% Raboso
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring (3. gangs brukte fat), 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Coos Ramandolo 2003
Dario Coos
Italia - Friuli-Venezia Giulia
20927 Vectura - kr 184,40 (50cl)
Basisutvalg (Basis)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Lys gull. Fin lett fruktig duft av tropisk frukt, sitrus og blomster.
Smak: Følger duften, balansert sødme som gjør at den ikke føles for tung. (2003)
Mat: Frukt- og bærdesserter.
Vurdering: Best de neste tre årene. Godt kjøp. 85 p (2003)
Laget av: Verduzzo Friulano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring, 2-3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Ch. Bellevue 2004
SCEA Lajonie Daj
Frankrike - Monbazillac
20924 Vectura - kr 128,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Palmer & Co
Farge og duft: Gyllengul. Litt syntetisk duft av tropisk frukt og honning.
Smak: Søtt anslag, snev av lakk forstyrrer litt. (2004)
Mat: Enkle desserter.
Vurdering: Drikk nå. Verd prisen. 82 p (2004)
Laget av: 80% Semillon, 20% Muscadelle
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
 

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet mars 2006

>>>

Del 1: Nyhetene på polet mars 2006 - fokusområde dessertvin

 

Del 2: Nyhetene på polet mars 2006 - musserende og hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet mars 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her