Nyhetene på polet mars 2006

For den som liker det søte, byr marsnyhetene fra polet på paradisiske tilstander. I denne tredje og siste presentasjonen av nyhetene er det de 31 nye rødvinene som vurderes.
Redaksjonen
03 Mars 2006 - 08:01

Dessertviner er Vinmonopolets såkalte fokusområde i mars, og det med ikke mindre enn 23 nye viner. Siden utvalget i fullsortiment fra før av var relativt begrenset, er selvsagt tilskuddet gledelig for det er mye godt blant nyhetene. Men dessertvin er for de aller fleste noe som nytes i sjeldne og små mengder. De forutsetter en dessert eller at de fungerer som dessert i seg selv. Dagens fokus på karbohydrater begrenser ytterligere forbruket av søte viner. Faren for at vinene fort går i glemmeboken er derfor stor. Spesielt siden flere av dem har en prislapp som er langt utenfor rekkevidde for de fleste.

Men Arzimo Passito 2004 er en godbit som både den søtsnåle, den som foretrekker dempet sødme og den som ikke tåler dype innhugg i vinbudsjettet kan enes om. Dessuten to usedvanlig og nærmest uforståelig gode kjøp: Oster Eiswein 2004 og Geil Bechtheimer Heiligkreuz Huxelrebe Beerenauslese 2004. Søte viner som eiswein og beerenauslese lages nemlig i ytterst begrensete mengder hvilket forklarer de vanligvis høye prisene. Med så lave priser kan de fleste unne seg noen søte dråper, og kjøp gjerne noen ekstra flasker i påvente av fremtidige familiedramaer. Den eksepsjonelle Monzinger Halenberg Riesling Beerenauslese 2003 fra en av Nahes og Tysklands beste rieslingtolkere krever imidlertid ikke bare godt med grunker men også god tid.

På den tørre hvite side er det riesling som tar kaka med den supre Terra Montosa Riesling 2004. Georg Breuer-fansen har med denne fått et nytt objekt å strekke seg etter siden produsentene allerede er representert med tre "enklere" viner i pollista. I under-hundre-kroner-segmentet er det også godbiter som Dagobert Riesling 2004 og Malat Göttweiger Berg Grüner Veltliner 2004.

Mens vinteren fortsatt har et godt grep, leter de fleste etter rødt påfyll. Nyhetene byr imidlertid ikke på noen bomber. De beste kjøpene er Campo Santa Lena Valpolicella Classico 2003 samt de rimelige vinene Torino Coleccion Cabernet Sauvignon 2005, Ch. de Meaux 2004 og Ferliga Montepulciano d'Abruzzo 2004.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 4. mars 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mars 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mars 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet mars 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet mars 2006 - fokusområde dessertvin

 

Del 2: Nyhetene på polet mars 2006 - musserende og hvitvin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet mars 2006 - rødvin

Rødvin:

+
Campo Santa Lena Valpolicella Classico 2003
Villa Monteleone
Italia - Veneto
40914 Cuveco - kr 139,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød. Flott frisk duft av røde bær, kirsebær og bitre bær.
Smak: Følger duften, god friskhet, flotte bittertoner i finishen. (2003)
Mat: Allround lyst kjøtt, også gode pastaretter.
Vurdering: En sjarmerende vin som er best det neste året. Meget godt kjøp. 87 p (2003)
Laget av: Corvina, Molinara, Rondinella, Croatina
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Burgaud Côte Rôtie 2003
Bernard Burgaud
Frankrike - Côte Rôtie
31873 Cuveco - kr 324,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Tett ung purpur. Pakket rik duft som i øyeblikket er svært lukket.
Smak: Mektig med flott bærpreg av mørke bær, skogsbær, kjøtt, eik og behegelige kryddertoner, fin fylde og lengde. (2003)
Mat: Vilt.
Vurdering: Denne vinen bør ligge et par år til før den nytes. I dag bør den dekanteres. Holder i minst ti år. Godt kjøp. 90 p (2003)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. fatlagring, 18 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Ch.La Tour Figeac 2001
Vignobles Otto Rettenmaier
Frankrike - Saint-Émilion
31197 Cuveco - kr 406,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Rik typeriktig duft med flott fatpreg.
Smak: Meget godt balansert smak med en del jordsmonnsaromaer, middels fylde, fint fatpreg gir en innsmigrende finish. (2001)
Mat: Lettere vilt.
Vurdering: En god og rik bordeaux som holder i minst fem år til. Verd prisen? 88 p (2001)
Laget av: 75% Merlot, 25% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,6% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Quintarelli Valpolicella Classico Superiore 1998
Giuseppe Quintarelli
Italia - Veneto
31874 Cuveco - kr 489,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød med lett alderdomskant. Flott rik duft pakket med aromaer som kirsebær, tørket frukt, mandle, krydder og jordsmonn.
Smak: Fast og utrolig spennende smak, innsmigrende hele veien, sitter lenge. (1998)
Mat: Rike retter av lyst kjøtt.
Vurdering: En valpolicella med klart kultpreg som dermed har sin pris. Den vil utvikle seg videre i minst fire år. Verd prisen? 89 p (1998)
Laget av: 50% Corvina, 25% Rondinella, 20% Nebbiolo/Cab. Sauv./Sangiovese/Croatina, 5% Molinara
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+
Monprivato Barolo 2000
Giuseppe Mascarello
Italia - Piemonte
31875 Cuveco - kr 594,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød kjerne med moden kant. Konsentrert duft med utviklet preg.
Smak: Følger duften, fin saftighet, flott jordsmonnspreg, middels fylde, deilig fatkarakter i finishen, sitter veldig lenge. (2000)
Mat: Vilt.
Vurdering: En tradisjonell barolo som vil utvikle seg videre i minst ti år. Verd prisen? 89 p (2000)
Laget av: 100% Nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 38 md. i relativt store slavonske eikefat
Bestill her:

Torino Coleccion Cabernet Sauvignon 2005
Michel Torino
Argentina - Calchaqui Valley
20905 VSD - kr 81,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Bibendum
Farge og duft: Meget tett rød- Røde og mørke bær, særlig solbær og krekling.
Smak: Fast bærpreget anslag, noe eikearomaer, middels fylde, snille tanniner. (2005)
Mat: Grillet/stekt lyst kjøtt.
Vurdering: Best innen tre år. Meget godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

35 Parallelo Negroamaro 2004
F.M.S.L. S.p.A
Italia - Puglia
15229 Vectura - kr 83,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Litt krydret bærfruktighet i duften.
Smak: Saftig smak, bløtt midtparti, frisk finish. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Drikk nå. Meget godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 100% Negroamaro
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Ferliga Montepulciano d'Abruzzo 2004
Cantine Ferliga
Italia - Abruzzo
15255 VSD - kr 84,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Ung mørk rød med blålig kant. Røde og mørke bær samt intense læraromaer.
Smak: Følger duften, saftig, men de animalske tonene er litt vel intense. (2004)
Mat: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: Drikk innen to år. Meget godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 90% Montepulciano, 10% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Ch. de Meaux 2004
SCEA Ch Gautoul
Frankrike - Cahors
20912 Vectura - kr 85,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Palmer & Co
Farge og duft: Mørk purpurrød. Duft av mørke bær, urter, eikefat og jordsmonn.
Smak: Saftig og bløt tvers gjennom. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Meget godt kjøp. 86 p (2004)
Laget av: 95% Malbec, 5% Merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-8 md. fatlagring, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Balbi Shiraz 2004
Bodegas Balbi
Argentina - Mendoza
15241 VSD - kr 90,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Ung mørk rød med blå kant. Frisk ung og bærpreget duft med lakris og hint av jordsmonn.
Smak: Følger duften, generøs stil. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Lett å like for nåkonsum. Meget godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Dante's Syrah 2004
Dante Irurtia
Uruguay - Carmelo
20098 Vectura - kr 90,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
World Wines
Farge og duft: Purpurrød. Fin ung bærpreget duft med noe fatkrydder.
Smak: Saftig stram ung smak, middels fyldig, sitter en stund (2004)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Ganske god vin for nåkonsum. Meget godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. lagring i franske eikefat, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Catamayor Tannat-Merlot 2004
Bodegas Castillo Viejo
Uruguay - San José
20915 Vectura - kr 91,10 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Purpurrød.Røde og mørke bær, plommer, krydder og noe sødme.
Smak: Stram varm smak med en del mørke bær som det mest fremtredende, bløt finish. (2004)
Mat: Gryteretter.
Vurdering: God vin som holder et par år til. Meget godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 65% Tannat, 35% Merlot
Alkoholinnhold: 13,4% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

La Chapelle de Lesparre 2004
Michel Gonet & Fils
Frankrike - Bordeaux
15262 VSD - kr 92,40 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde og mørke bær med litt syrlig preg.
Smak: Saftig ren smak med snille tanniner og en litt bitter finish. (2004)
Mat: Gryteretter.
Vurdering: En billigbordeaux som gjør jobben på matbordet. Meget godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Salton Classic Merlot 2003
Vinicola Salton
Brasil
20911 Vectura - kr 93,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Purpurrød. Spennende duft med masse varme røde bær, urter og eik.
Smak: Stram men saftig bærpreget smak, middels fylde, sitter en stund. (2003)
Mat: Grillet kjøtt.
Vurdering: Best innen tre år. Meget godt kjøp. 85 p (2003)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. lagring i nord-amerikanske eikefat, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

El Miracle Tempranillo Shiraz 2003
Vicente Gandia
Spania - Valencia
15251 Vectura - kr 102,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Purpurrød. Fruktig bærpreget duft med varme bær samt krydder.
Smak: Følger duften, god saftighet og fine tanniner. (2003)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: God å drikke nå men holder et par år til. Meget godt kjøp. 85 p (2003)
Laget av: 65% Tempranillo, 35% Shiraz
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 md. lagring i brukte (2 år gamle) franske eikefat, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Domaine Duseigneur Angélique 2001
Domaine Duseigneur
Frankrike - Lirac
15265 VSD - kr 111,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Concept Wine
Farge og duft: Mørk rød. Mørke bær, plommer og noe krydder.
Smak: Saftig med noe krydderpreg, behagelige tanniner, fast finish. (2001)
Mat: Allround kjøtt.
Vurdering: Best innen to-tre år. Godt kjøp. 85 p (2001)
Laget av: 50% Grenache, 20% Syrah, 20% Cinsault, 10% Mourvedre
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Poggio al Tufo Rompicollo 2004
Poggio al Tufo (Tommasi)
Italia - Toscana
15248 Vectura - kr 124,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gavin
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av mørke bær, kirsebær og noe moreller.
Smak: Ren saftig smak med en syrlig snert, noe eik i finishen. (2004)
Mat: Stekt rødt kjøtt.
Vurdering: Best de to neste årene. Godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 60% Sangiovese, 40% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i eikeliggere (35 hl), 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Marqués de Arienzo Reserva 2000
Bodegas Domecq
Spania - Rioja
15213 VSD - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød med moden kant. Utviklet duft av røde bær mot syltetøy, tørket frukt, fatkrydder og noe trevirke.
Smak: Bløtt anslag, moden frukt i midten, fint fatpreg og svakt syrlig finish. (2000)
Mat: Lam, svin.
Vurdering: En saftig rioja som er best de neste to-tre årene. 86 p (2000)
Laget av: 95% Tempranillo, 5% Graciano/Mazuelo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. lagring i amerikanske eikefat, 20 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Ch. Cazebonne 2000
Marie-Jo et Jean-Marc Bridet
Frankrike - Graves
15253 VSD - kr 138,40 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Mørk rød kjerne med lys kant.Varme modne røde bær, solbær samt eikekrydder og litt lær.
Smak: Saftig og noe enkel smak, bløt finish. (2000)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Litt enkel til en graves å være. Best nå. 85 p (2000)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

Carnevale Barbera del Monferrato de La Rocchetta 2003
Giorgio Carnevale
Italia - Piemonte
15254 VSD - kr 142,60 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde og mørke bær, syrlige røde kirsebær og noe urter.
Smak: Saftig smak med frisk syrlighet, bløte tanniner, sitter en stund. (2003)
Mat: Pasta med kjøtt.
Vurdering: En ung frisk barbera som er best innen to år. Verd prisen. 85 p (2003)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Poggio Gagliardo Montescudaio 2003
Fattoria Poggio Gagliardo
Italia - Toscana
15259 VSD - kr 145,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Varme bær, plommer og urter.
Smak: Fast saftig smak med behagelige tanniner og noe oliven i ettersmaken. (2003)
Mat: Litt rustikke kjøttretter.
Vurdering: Drikk innen to år. Verd prisen. 84 p (2003)
Laget av: Sangiovese, Canaiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Matua Valley Estate Series Pinot Noir 2004
Matua Valley Wines
New Zealand - Marlborough
20914 VSD - kr 169,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Bibendum
Farge og duft: Ung blårød med lys kant. Behagelig duft med en del røde bær og fatkrydder.
Smak: Stram fin og fruktig smak med god bløthet utover i smakskurven. (2004)
Mat: Grillet lyst kjøtt med saus.
Vurdering: Drikk innen to år. Verd prisen. 84 p (2004)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 11 md. fatlagring
Bestill her:

Uzzano Chianti Classico Riserva 2000
Agricola Uzzano
Italia - Toscana
15234 Vectura - kr 171,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Tett mørk rød. Stor duft av mørke bær, skogsbær, urter, mørk sjokolade samt eik.
Smak: Følger duften med en behagelig bløthet og saftighet, fast ettersmak. (2000)
Mat: Kalv.
Vurdering: En chianti som er god nå og de neste to årene. Verd prisen. 85 p (2000)
Laget av: 80% Sangiovese, 10% Merlot, 10% Cabernet
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tilsammen minst 36 md. lagring i fat og flaske
Bestill her:

Ch. Dalem 2002
S.C.E.A du Ch. Dalem
Frankrike - Fronsac
15260 VSD - kr 258,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Tett mørk rød med lys kant. Røde og mørke bær, solbær, skogbunn, cedertre og fatkrydder.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, modent preg i midten, behagelig fylde og fast ettersmak. (2002)
Mat: Saftig rødt kjøtt.
Vurdering: Best de neste tre årene. Verd prisen. 86 p (2002)
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring (50% nye fat)
Bestill her:

÷
Anthos 2005
Evangelos Tsantalis
Hellas
15243 Cuveco - kr 76,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød med ung lys kant. Frisk duft av røde bær og blomster.
Smak: Følger duften med et bløtt og søtlig preg som holder seg helt til slutt. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Halvtørr rødvin trodde vi var et utdøende segment, men for de som foretrekker denne stilen, er dette et godt valg. Drikk nå. Godt kjøp. 80 p (2005)
Laget av: 60% Xinomavro, 20% Moscato, 20% Limnio
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Les Nouveaux Gascons d'Artagnan Merlot Tannat 2005
Vignobles de Gascogne
Frankrike - Gers
15245 Cuveco - kr 84,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Ung blårød. Ung duft av røde saftige bær samt grønne blader.
Smak: Lett saftig anslag, meget bløt gjennom hele smakskurven. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: 70% Merlot, 30% Tannat
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Don Pascual Shiraz Tannat Reserve 2004
Establecimiento Juanico
Uruguay - Juanico
20916 Vectura - kr 96,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Chris Wine Norway
Farge og duft: Ung mørk rød. Mørke bær, skogsbær, svarte plommer og noe høstrøyk.
Smak: Lett saftig varm smak som er litt vel kommersiell. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Vel verd prisen. 82 p (2004)
Laget av: 70% Syrah, 30% Tannat
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Estepa Tierras Malbec 2004
Bodegas y Viñedos Estepa
Argentina - Patagonia
20907 Vectura - kr 102,30 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Mørk blårød. Duften er pakket av røde bær og urter.
Smak: Stramt anslag, noe bitterfrukt fra midten og utover. (2004)
Mat: Enkle grillretter.
Vurdering: Drikk nå.Godt kjøp. 82 p (2004)
Laget av: 100% Malbec
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Austin Creek Syrah 2004
Arcus
USA - Russian River
20917 Vectura - kr 104,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Arcus
Farge og duft: Purpurrød. Ung bærpreget duft av røde og mørke bær samt eik og krydder.
Smak: Saftig anslag, følger duften aromamessig, fastner til utover, blir litt tørr i finishen. (2004)
Mat: Grillmat.
Vurdering: Drikk innen to år. Meget godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring for 1/3 av vinen (8% nye fat)
Bestill her:

÷
Medulio Mencia 2004
Bod. Coop. Sta. Maria de los Remedios
Spania - Valdeorras
15215 Vectura - kr 124,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gavin
Farge og duft: Purpurrød. Ung bærfruktig duft.
Smak: Ren saftig smak med bløtt preg gjennom hele smakskurven. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 83 p (2004)
Laget av: 100% Mencia
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
La Vignée Pinot Noir 2003
Bouchard Père & Fils
Frankrike - Bourgogne
7623 Cuveco - kr 138,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Ung rød med mørk kjerne. Ren og enkel bærduft med røde bær og noe jordsmonn.
Smak: Lett saftig smak med ok balanse mot duften, noe druekarakter i finishen. (2003)
Mat: Fisk.
Vurdering: Rimelig til rød burgunder å være men den mangler en del på å hevde seg. Knapt verd prisen. 81 p (2003)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 md. fatlagring for 50% av vinen, resten modnes i ståltanker, 8 md. fl.modning før salg
Bestill her:

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet mars 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet mars 2006 - fokusområde dessertvin

 

Del 2: Nyhetene på polet mars 2006 - musserende og hvitvin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet mars 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her